ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα Συνδικάτου Μετάλλου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

κάλεσμα-συνδικάτου-μετάλλου-στο-συλλ-412765

Η δίοικηση του Συνδικάτου Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη 22-7 στις 19:30 στην πλ. Πανεπιστημίου, ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας.Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέα μέτρα-φωτιά για τη λαϊκή οικογένεια.

Το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στηρίζεται και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ αποτελεί ένα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ουσιαστικά φορτώνει στην εργατική τάξη το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. και τα μέτρα – φωτιά που το συνοδεύουν, όπως η παραπέρα μείωση του εργατικού εισοδήματος, η φοροκαταιγίδα, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας, νέο εργασιακό νόμο που θα προβλέπει ομαδικές απολύσεις, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου.Αρκετά με τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, τα ψέματά τους. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο.

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες όλοι στον αγώνα!

Σχεδιάζουμε την απάντησή μας σε κάθε τόπο δουλειάς.

Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου