ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Θα μας βρούνε απέναντι στην κατάργηση θετικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ»

αλ-μεϊκόπουλος-θα-μας-βρούνε-απέναντ-412524

Στην κατάργηση των θετικών πρωτοβουλιών που έφερε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, θα μας βρουν απέναντι», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, με αφορμή τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο και όσα αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του, «οι ρυθμίσεις των δύο νομοσχεδίων, έχουν στόχο τη ματαίωση των προσπαθειών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο εργασιακό πεδίο και στον τομέα της παιδείας την περασμένη τετραετία, για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας στη χώρα και για την αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου».

«Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και της Εργασίας καταδεικνύουν σαφώς τον στόχο της για υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την προώθηση του ιδιωτικού τομέα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αν λάβουμε υπόψη και την πρόσφατη μεταφορά της έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπλέον με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις ήδη ξεκίνησε τη πλαισίου απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, προώθησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και στέρησης των εργαζομένων από μηχανισμούς προστασίας απέναντι σε αυθαίρετες εργοδοτικές συμπεριφορές», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου