ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ σήμερα

δυναμικό-συλλαλητήριο-από-το-παμε-σήμ-412132

Στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου για τα νέα μέτρα

Με την προσδοκία να υπάρξει δυναμική συμμετοχή από ταξικά συνδικάτα, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που τίθενται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή.

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να κλιμακώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα τονίζοντας ότι «πρέπει να δώσουμε μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ».

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας κάνει λόγο για «σφαγιασμό» και συνεχίζοντας τονίζει «τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών. Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει τη καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Εχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών».

Καταλήγοντας εξάλλου αναφέρει ότι «τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο. Σχεδιάζουμε την απάντησή μας σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

To Συνδικάτο Μετάλλου

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στηρίζεται και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ αποτελεί ένα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ουσιαστικά φορτώνει στην εργατική τάξη το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. και τα μέτρα – φωτιά που το συνοδεύουν, όπως η παραπέρα μείωση του εργατικού εισοδήματος, η φοροκαταιγίδα, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας, νέο εργασιακό νόμο που θα προβλέπει ομαδικές απολύσεις, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Αρκετά με τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, τα ψέματά τους. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου