ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή σε δημοτικό υπάλληλο Βόλου

ποινή-σε-δημοτικό-υπάλληλο-βόλου-411903

Η υπόθεση καταγράφεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Περίπτωση υπαλλήλου του Δήμου Βόλου στην οποία επιβλήθηκε ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών και η οποία φαίνεται αρχικώς να είχε «πέσει στα μαλακά» από το πειθαρχικό συμβούλιο, συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση για το 2014 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεση του κ. Ρακιντζή, αναφέρονται τα εξής:

«Ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό αδίκημα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, επιβλήθηκε σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατοχή από κοινού ποσότητας ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διάθεσή τους. Επίσης στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ μετά από κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία ναρκωτικών ουσιών και φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών του Ν. 3459/2006.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου λόγω επιβολής από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επιεικούς ποινής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου