ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών

τέλος-στην-ταλαιπωρία-των-υποψηφίων-τ-411871

Η μη αναγνώριση από ορισμένους δημόσιους λειτουργούς των γνωματεύσεων των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών, ταλαιπωρεί τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Συνωστισμός παρατηρείται στο Νοσοκομείο του Βόλου από μαθητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει το πλήθος των υποψηφίων που προσέρχονται να εξεταστούν, αφενός γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και αντίστοιχα και ο όγκος των ραντεβού και αφετέρου, γιατί ορισμένες ειδικότητες γιατρών εξετάζουν συγκεκριμένες μέρες, με αποτέλεσμα οι γονείς και οι υποψήφιοι να αναγκάζονται να απευθυνθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας για να εξυπηρετηθούν.

Στα προβλήματα αυτά προστίθεται, επιπλέον, και η άρνηση ορισμένων δημόσιων λειτουργών να αποδεχθούν και τις γνωματεύσεις από ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, υποχρεώνοντάς έτσι τους υποψηφίους να εξετάζονται μόνο από ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Στο θέμα αυτό, παρενέβη και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο οποίος με ανακοίνωσή του επεσήμανε την ισοτιμία των υπογραφών δημοσίων και ιδιωτών γιατρών, σύμφωνα με το νόμο 3418/2005 και το Φ.Ε.Κ. Α΄ 292/24-12-2007.Ο διαχωρισμός αυτός από κάποιους δημόσιους λειτουργούς είναι παράνομος και μεγεθύνει την ταλαιπωρία των υποψηφίων.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να ρυθμίσει το εν λόγω ζήτημα που αφορά, άμεσα, χιλιάδες υποψηφίους, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν περισσότερο η ταλαιπωρία που υφίστανται;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου