ΤΟΠΙΚΑ

Κατάνυξη στην Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνίας

κατάνυξη-στην-ευαγγελίστρια-ν-ιωνίας-410837

Εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού

Κατανυκτική εκδήλωση διοργανώνεται απόψε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των «Αυγουστιάτικων παρακλήσεων» που υπολογίζεται ότι συγκεντρώνουν περίπου 3.000 θεατές.

Η αποψινή εκδήλωση διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της «Μαγνήτων Κιβωτού» με τον Δήμο Βόλου και την ενορία της Ευαγγελίστριας. Σήμερα, προπαραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παράκληση προς την Παναγία θα εκπεμπευθεί από τον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας στις 7:30μ.μ. από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο.

Στη συνέχεια, όπως έχει καθιερωθεί, ο Ηλίας Λιαμής και ο Δημήτρης Καραβασίλης θα συνοδεύσουν με όμορφα κείμενα από την Ελληνική Λογοτεχνία την ορχήστρα «Ραστωδία», που θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον έντεχνο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένα την Παναγία.

Την Ορχήστρα «Ραστωδία», που την αποτελούν οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι μουσικοί, Θανάσης Δραγάνης, Ούτι-Λαούτο, Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός- κανονάκι, Στράτος Μεγκές – κρουστά & τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/ νέυ και Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο. Ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Θεολόγος και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, θα αναφερθούν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, καταγράφοντας και παρέχοντας πληροφορίες για τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας. Κάθε εκδήλωση σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ολοένα και περισσότεροι ναοί της περιοχής εκδηλώνουν την επιθυμία να «φιλοξενήσουν» ανάλογες εκδηλώσεις στους προαύλιους χώρους, ανάγοντας πλέον σε θεσμό των πρωτοβουλία της «Μαγνήτων κιβωτού».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου