ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων

παράταση-στην-αποπληρωμή-ληξιπρόθεσ-410477

Ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος

Παράταση για την καταβολή των οφειλών του ΟΑΕΕ, της εφορίας και του ΙΚΑ των ελεύθερων επαγγελματιών του εμπορικού κόσμου ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας έχει ως εξής: «Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες του εμπορικού κλάδου βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να πλήττονται συνεχώς από την οικονομική αστάθεια των τελευταίων μηνών και τις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα. Η καθημερινότητα για το σύνολο των εμπόρων έχει γίνει ένας ατέρμονος αγώνας επιβίωσης, καθώς οι υποχρεώσεις και τα χρέη συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη του κοινού έχει μειωθεί σημαντικά, ειδικότερα το διάστημα της τραπεζικής αργίας και των «capital controls».

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να οδηγούνται σε λουκέτο και οι επιχειρηματίες, που έχουν απομείνει, να αγωνιούν νυχθημερόν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, την εφορία και το ΙΚΑ, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν εν μέσω πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους ευελπιστούσαν, λόγω των εκπτώσεων του καλοκαιριού, να πάρουν μια μικρή ανάσα. Εντούτοις, το τρίμηνο αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό και η ζημία που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος ιδιαίτερα μεγάλη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να διευκολύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες του εμπορικού κλάδου στην καταβολή των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ, την εφορία και το ΙΚΑ, δεδομένου ότι έχουν πληγεί ανεπανάληπτα εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των συνεχιζόμενων «capital controls».
  • Εάν προτίθεται να δώσει παράταση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στην αγορά» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου