ΤΟΠΙΚΑ

Στα ίχνη κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνού

στα-ίχνη-κυκλώματος-λαθρεμπορίας-καπ-410035

Συνελήφθησαν χθες δύο άτομα που παρέλαβαν μέσω ΕΛ.ΤΑ. στο Στεφανοβίκειο 18 συσκευασίες αφορολόγητου καπνού

Στα ίχνη κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων φαίνεται ότι βρίσκεται η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που προχθές το απόγευμα συνέλαβε δύο άτομα, τα οποία προηγουμένως είχαν παραλάβει συνολικά 9 κιλά αφορολόγητου καπνού μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και εκτιμάται ότι ήταν απλοί αγοραστές. Ο προμηθευτής τους όμως, ένας 48χρονος κάτοικος Αθήνας, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στην εξάρθρωση σπείρας λαθρεμπορίας καπνού και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας 35χρονος και μία 48χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Βόλου και του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου στις 7:30 προχθές το απόγευμα στο Στεφανοβίκειο, έξω από υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, απ’ όπου είχαν παραλάβει τα δέματά τους. Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν συνολικά 11 νάιλον συσκευασίες με 5,5 κιλά αφορολόγητου καπνού και στην κατοχή της 48χρονης επτά νάιλον συσκευασίες, με 3,5 κιλά αφορολόγητου καπνού.

Κατά την προανάκριση οι δύο δράστες υποστήριξαν ότι αγόρασαν τον καπνό για δική τους χρήση. Μάλιστα, πρόκειται για άτομα που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Οπως έγινε γνωστό, τον καπνό προμηθεύτηκαν από 48χρονο από την Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις.

Σε βάρος του άντρα και της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα. Οι δυο τους παραπέμπονται σε ρητή δικάσιμο ενώ θα συνταχθεί από τις τελωνειακές αρχές έκθεση διαφυγής φόρων.

Ωστόσο, από την ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες σε συνεργασία και με αστυνομικές αρχές της Αθήνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 48χρονου που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνού.

Από τις αρχές του έτους τις τοπικές διωκτικές αρχές έχουν απασχολήσει τουλάχιστον επτά υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνού. Πρόκειται για φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα και για την πάταξη του οποίου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Στο μεταξύ, στη σύλληψη τριών δραστών στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μικροποσότητα χασίς προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η πρώτη σύλληψη έγινε στις 7:30 προχθές το απόγευμα και αφορά σε 26χρονο που κατείχε 1,08γρ. χασίς. Στις 11:20 το βράδυ συνελήφθη ένας 55χρονος με 0,91 γρ. χασίς και στη 1:40 τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 19χρονος με τσιγαριλίκι με μίγμα καπνού και κάνναβης συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου