ΤΟΠΙΚΑ

Κατάνυξη με λόγο και μουσική

κατάνυξη-με-λόγο-και-μουσική-409981

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας

Ενταγμένη στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών ήταν η εκδήλωση λόγου και μουσικής που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία, με παράλληλη θεολογική ανάλυση του νοήματος της Κοίμησης της Θεοτόκου, συνέθεσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πλήθος των παριστάμενων.

Η χθεσινή εκδήλωση στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, του ιερού ναού που βρίσκεται στο επίκεντρο του εορτασμού της Κοιμήσεως της Παναγίας, έκλεισε τον κύκλο των φετινών Αυγουστιάτικων παρακλήσεων, που συγκέντρωσαν μια ακόμη φορά πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία της εκδήλωσης, ο Ηλίας Λιαμής και ο Δημήτρης Καραβασίλης συνόδευσαν με όμορφα κείμενα από την Ελληνική Λογοτεχνία την ορχήστρα «Ραστωδία», που παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον έντεχνο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένα την Παναγία.

Την Ορχήστρα «Ραστωδία» αποτέλεσαν οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι μουσικοί, Θανάσης Δραγάνης, Ούτι-Λαούτο, Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός- κανονάκι, Στράτος Μεγκές – κρουστά & τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ και Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο. Ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Θεολόγος και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, αναφέρθηκαν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, καταγράφοντας και παρέχοντας πληροφορίες για τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ολοένα και περισσότεροι ναοί της περιοχής εκδηλώνουν την επιθυμία να «φιλοξενήσουν» ανάλογες εκδηλώσεις στους προαύλιους χώρους, ανάγοντας πλέον σε θεσμό των πρωτοβουλία της «Μαγνήτων κιβωτού».

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν καρπός συνεργασίας της «Μαγνήτων Κιβωτού» με τον Δήμο Βόλου και την ενορία της Ευαγγελίστριας και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, κληρικών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και πλήθους κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου