ΤΟΠΙΚΑ

Κατάνυξη στο Πάσχα του καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

κατάνυξη-στο-πάσχα-του-καλοκαιριού-στ-409872

Επίκεντρο του εορτασμού ο ιερός ναός Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας – Σήμερα η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας

Τη μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η Εκκλησία αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου και πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, συμμετέχοντας, παράλληλα, στην περιφορά του επιταφίου της Ευαγγελίστριας.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος είναι ο ιερός προσφυγικός ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά την διάρκειά του εσπερινού, θα ψαλούν τα εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο και κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία και θα γίνει το θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιότατο.

Στη συνέχεια, θα γίνει η περιφορά του επιταφίου στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες των μικρασιατικών συλλόγων κ.λπ. Με το τέλος της Λιτανείας θα ξεκινήσει η ιερά αγρυπνία, που θα τελειώσει περίπου στη 1 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος.

Στη Μονή Δαμάστας ο κ. Ιγνάτιος

Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Πανηγυρίζουν ναοί και μοναστήρια

Στην τοπική Εκκλησία πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιερές Μονές και Ιεροί Ναοί: Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξινόβρυσης, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου.

Στη Μονή Ανω Ξενιάς

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς σήμερα στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και στο τέλος του εσπερινού θα ψαλούν τα εγκώμια της Παναγίας και θα γίνει η Περιφορά του Επιταφίου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 6μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και το κτιτορικό μνημόσυνο. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Καλαμπάκας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

Κατάνυξη σε όλη την περιοχή

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δωροθέου Νεοφύτου.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην πανήγυρη θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδη και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κων/νου Φλάκη και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην πανήγυρη θα προεξάρχει ο Ιερομόναχος Αλύπιος Κατσαμπάκης.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σπυρίδωνος Παγωνάρη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου