ΤΟΠΙΚΑ

Σταματούν την πίστωση οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

σταματούν-την-πίστωση-οι-φαρμακοποιο-409665

Αναστέλλουν από την 1η Ιανουαρίου 2012 την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από ασφαλιστικά ταμεία, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να προκαταβάλλουν ή να πληρώνουν με αντικαταβολή φάρμακα συγκεκριμένων εταιριών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστα Ματσιόλη «αν και ακόμη στη Μαγνησία δεν έχει μπει λουκέτο, μια πλειάδα φαρμακείων είμαστε στο κόκκινο. Από την 1η Ιανουαρίου που ξεκινά επίσημα ο ΕΟΠΥΥ θα είμαστε στην αβεβαιότητα μιας και δεν υπάρχει γραπτή διασφάλιση για την καταβολή των χρημάτων μας, όπως ίσχυε για το ΙΚΑ. Επιπλέον οι οφειλές πολλών ταμείων, μας έχουν βάλει κυριολεκτικά μέσα οικονομικά, ενώ σε συνδυασμό με την πληρωμή φαρμάκων με αντικαταβολή μας εξωθούν στο κλείσιμο. Συν τοις άλλοις ο τζίρος μας είναι μειωμένος κατά 50%».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου