ΤΟΠΙΚΑ

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι δικαιούχοι

το-χρώμα-του-χρήματος-βλέπουν-οι-δικαι-409474

Νωρίτερα τα προνοιακά επιδόματα με απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου

Το χρώμα του χρήματος με μεγάλη καθυστέρηση, νωρίτερα όμως κατά μία εβδομάδα από τους υπόλοιπους της χώρας, βλέπουν οι 2.704 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Βόλου. Ο Δήμαρχος Βόλου, υπέγραψε χθες να κατατεθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους, οι οποίοι θα μπορούν από Δευτέρα να λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Στην υπόλοιπη χώρα, τα προνοιακά επιδόματα δεν πρόκειται να κατατεθούν πριν τις 5 Αυγούστου.

Πρωτοβουλία προκειμένου να ξεπεραστεί η απαράδεκτη καθυστέρηση και να δοθούν τα προνοιακά επιδόματα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν μείζονα, οξυμένα, προβλήματα, ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του Βόλου. Ετσι με απόφαση του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου καταβλήθηκαν χθες τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, με χρήματα που προέρχονται από τα αποθεματικά του Δήμου.

«Ο βαθύς σεβασμός στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και η εξυπηρέτησή τους, ήταν και παραμένουν για μας ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Μπέος, υπογραμμίζοντας ότι «στα κριτήρια αυτής της ενέργειας πρυτάνευσε το λογικό αξίωμα ότι ουδείς σοβαρός άνθρωπος που θέλει να λέει ότι κατέχει θέση ευθύνης μπορεί να κρύβεται πίσω από το γράμμα του όποιου Νόμου και να αποποιείται αυτής της ευθύνης έναντι ανθρώπων που υποφέρουν, ιδιαίτερα μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης».

Για την εκταμίευση των προνοιακών επιδομάτων θα χρειαστούν δύο ημέρες, οπότε τη Δευτέρα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου