ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποίηση Σεμιναρίου Γονέων από την «Πρόταση Ζωής»

πραγματοποίηση-σεμιναρίου-γονέων-απ-409355

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών στο Ν. Μαγνησίας, το 1998 δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και φορέων της τοπικής κοινότητας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», το οποίο στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες. Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης είναι η αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς.

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, παρεμβάσεις δηλαδή που απευθύνονται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και στους ενήλικες όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.

Για την αποφυγή ανάπτυξης της εξαρτητικής συμπεριφοράς επιδιώκεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κριτικής ικανότητας έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφασίζει υπεύθυνα για τη ζωή του. Άλλωστε η αποφυγή των εξαρτήσεων και η προαγωγής της υγείας απαιτεί μια πολλαπλότητα παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα και ως εκ νέου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στους ειδικούς, αλλά να γίνει υπόθεση όλων.

Στα πλαίσια αυτά, το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο γονέων με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Σκοπός του Σεμιναρίου, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου καθώς και η ευαισθητοποίησή των γονιών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους.

Το Σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο (2) κοινωνικούς επιστήμονες, θα πραγματοποιείται ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.15-8.15 και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις (μια φορά την εβδομάδα) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής:

  • Ανάγκες παιδιών και γονιών,
  • Επικοινωνία στην οικογένεια,
  • Αυτοεκτίμηση,
  • Συναισθήματα
  • Πειθαρχία.

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με την ενεργό συμμετοχή των γονιών, την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Η έναρξη του Σεμιναρίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος, για την ομαλή λειτουργία της ομάδας, αριθμός αιτήσεων των γονέων. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, (Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος) από τις 09:30-14:00 ή τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής» στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου