ΤΟΠΙΚΑ

Κεραυνοβολήθηκε 59χρονος στο Σέσκλο

κεραυνοβολήθηκε-59χρονος-στο-σέσκλο-408583

Βρέθηκε νεκρός από τα δύο παιδιά του λίγα μέτρα έξω από τη στάνη του

Τραγωδία την Πέμπτη το βράδυ στο Σέσκλο εν μέσω καταιγίδας. Ενας 59χρονος βοσκός που έσπευσε στη στάνη του για να βεβαιωθεί για την ασφάλεια των ζώων του, χτυπήθηκε θανάσιμα από κεραυνό. Βρέθηκε νεκρός από τα παιδιά του που ανησύχησαν και τον αναζητούσαν λίγα μέτρα μακριά από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ο 59χρονος Μιχάλης Τώρης φέρεται να ανησύχησε για τα ζώα του και επιχείρησε να πάει στις εγκαταστάσεις για να διασφαλίσει ότι όλα είναι εντάξει. Εφυγε εν μέσω καταιγίδας την Πέμπτη αργά το απόγευμα.

Η κεραυνική δραστηριότητα ήταν μεγάλη εκείνη την ώρα. Και φαίνεται να πλήρωσε το ενδιαφέρον του για τα ζωντανά του με την ίδια τη ζωή του.

Ο 59χρονος μάλλον δεν πρόλαβε καν να φθάσει στη στάνη. Κεραυνός που έσκασε στην περιοχή τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Όπως έλεγαν κάτοικοι του χωριού, ακριβώς δίπλα από τις δικές του εγκαταστάσεις, διατηρεί τις εγκαταστάσεις του άλλος βοσκός που ήταν εκείνη την ώρα στη στάνη.

Σύμφωνα με περιγραφές του, το χτύπημα του κεραυνού ήταν τόσο δυνατό που εκείνος την ώρα που καθόταν στην καρέκλα τινάχτηκε και έπεσε κάτω.

Ο συντοπίτης του ήταν εκείνος που πήγε στη διπλανή στάνη για να βεβαιώσει αν είναι καλά. Δεν τον βρήκε μέσα και επέστρεψε στη βάση του.

Τα παιδιά του που ανησυχούσαν προσπαθούσαν να τον βρουν στο κινητό, αλλά ο 59χρονος δεν απαντούσε. Τηλεφώνησαν στον διπλανό βοσκό, ο οποίος τους είπε ότι δεν τον είδε στη στάνη.

Τα δύο αδέρφια πήραν το αυτοκίνητο κι άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τα πόδια σε όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο 59χρονος. Με φακούς στα χέρια έψαχναν σημεία ζωής.

Βρήκαν τον άτυχο Μιχάλη Τώρη λίγα μέτρα μακριά από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με περιγραφές συγχωριανών του τα ρούχα ήταν διαλυμένα από το χτύπημα του κεραυνού.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του και ακολούθησε νεκροψία- νεκροτομή.

Ο άτυχος 59χρονος απασχολούνταν με τα ζώα του περιμένοντας σε δύο χρόνια να βγει στη σύνταξη. Δεν πρόλαβε.

Το άγγελμα του θανάτου συγκλόνισε το χωριό και όλους όσους τον γνώριζαν. Η γιορτινή ημέρα έγινε πένθιμη. Ο Μιχάλη Τώρης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του και όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, από τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου