ΤΟΠΙΚΑ

Ενα «όχι» και ένα «παρών» ~ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην ψηφοφορία της Βουλής

ενα-όχι-και-ένα-παρών-συριζα-μαγνη-408577

Η Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου μετά τον Κων. Δελημήτρο «καταψήφισε» το δεύτερο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης – Τι δηλώνει η ίδια

Δεύτερη απόκλιση από την κυβερνητική γραμμή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Μετά τον Κώστα Δελημήτρο που και στη δεύτερη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή καταψήφισε «όχι», ήρθε η σειρά της βουλευτή Δανάης Τζήκα – Κωστοπούλου να ψηφίσει «παρών» στο δεύτερο νομοσχέδιο και ενώ στο πρώτο κρίσιμο νομοσχέδιο είχε ψηφίσει θετικά «Ναι».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε γραπτή δήλωσή της τονίζει ότι «μου είναι όμως πολύ δύσκολο να στηρίζω μέτρα τα οποία γνωρίζουμε ότι στόχο είχαν την τιμωρία του ελληνικού λαού, που επιβαρύνουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους στην απώλεια της ελπίδας να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν».

Ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να σχολιάσει τη δεύτερη διαφοροποίηση βουλευτή της Μαγνησίας, παρέπεμψε σε μία δήλωση που είχε κάνει μετά την πρώτη ψηφοφορία και ενώ τα γεγονότα τον έχουν πλέον προσπεράσει καθώς παρά το «κάλεσμα» που έκανε για στήριξη της Κυβέρνησης, στη δεύτερη ψηφοφορία, στο «Οχι» του Κων. Δελημήτρου προστέθηκε και το «παρών» της κ. Δανάης Τζήκα – Κωστοπούλου.

Δ. Τζήκα: Υπάρχουν εναλλακτικές…

Στη γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου αναφέρει: «Μετά από 6 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εκβιασμό, στη σκιά της ωμής επίδειξης δύναμης στην οποία επιδόθηκαν οι δανειστές. Ολοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα διαρκές βαρύτατο δίλημμα, έχοντας να επιλέξουμε μεταξύ της δεδομένης υποστήριξής μας στην κυβέρνηση, και του προγράμματος με το οποίο εκλεχτήκαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που υπερψήφισα το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων, αναγνωρίζοντας πλήρως τις συνεχείς προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Κατανοώντας, επίσης, και την αναγκαιότητα να μην δοθεί χώρος σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό που ο ελληνικός λαός έχει απορρίψει.

Μου είναι όμως πολύ δύσκολο να στηρίζω μέτρα τα οποία γνωρίζουμε ότι στόχο είχαν την τιμωρία του ελληνικού λαού, που επιβαρύνουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους στην απώλεια της ελπίδας να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι δύο τελευταίες βδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για όλους όσους στήριξαν και πάλεψαν για το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, γνωρίζω ότι στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή υπήρξαν πολλά δύσκολα ναι και πολλά δύσκολα όχι και σέβομαι όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτησή τους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Το συλλογικό μας σχέδιο υποτίμησε τον συντριπτικό συσχετισμό δύναμης, και επομένως μοιραζόμαστε όλοι την ευθύνη. Ευθύνη που μας οδηγεί να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτές τις δυσκολίες, εκπονώντας ένα συλλογικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Ενα σχέδιο, που θα λαμβάνει υπόψη τη διεθνή κατάσταση αλλά και τα ρήγματα που δημιούργησε στο διεθνές σκηνικό η σκληρή διαπραγμάτευση.

Αυτή είναι και η υποχρέωσή μας απέναντι στους ανέργους, τους εργαζομένους, και κυρίως τους νέους και τις νέες που οραματίζονται να δημιουργήσουν στη χώρα τους, και που η μετανάστευσή τους αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως απώλεια. Αναμένω τις συλλογικές διαδικασίες όπου θα συζητηθούν αυτά τα ζητήματα. Το γεγονός ότι στην παρούσα χρονική στιγμή η κατάσταση μοιάζει μονόδρομος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές για το μέλλον. Οφείλουμε, λοιπόν, να τις αναζητήσουμε, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, για να γίνουν πράξη αυτά για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εκλέχτηκε».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου