ΤΟΠΙΚΑ

Μαθαίνουν την πόλη τους

μαθαίνουν-την-πόλη-τους-408469

Ιστορικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό περίπατο διοργανώνει το Τοπικό Τμήμα του Οδηγισμού Νέας Ιωνίας Μαγνησίας την ερχόμενη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στη συνοικία των Παλαιών Βόλου.

Οι συμμετέχοντες θα περιδιαβούν τον λόφο θα δουν τα σημάδια της ιστορίας του, θα ταξιδέψουν στον χρόνο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπειρία και τις γνώσεις τους, θα κάνουν στάση ανάπαυλας για καφέ, αναψυκτικό και αναστοχασμό, θα πάρουν ενημερωτικά φυλλάδια. Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο στα παιδιά των ομάδων του ΣΕΟ με τους γονείς τους, όσο και σε κόσμο εκτός Οδηγισμού που επιθυμεί να συμμετάσχει. Θα είναι η πρώτη σειράς περιπάτων – δράσεων με θέμα «Μαθαίνω την πόλη μου».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 η ώρα το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου στην οδό Φερών 17 στα Παλαιά. Ο Γιάννης Κουτής, ιστορικός στη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην περιοχή.

Οι υπεύθυνοι του Τοπικού Τμήματος Οδηγισμού Νέας Ιωνίας θεωρούν πολύ σημαντικές τις παιδαγωγικές δράσεις, διότι εντάσσονται στο Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν πλευρές της Ιστορίας του τόπου, που είναι άγνωστες στο πλατύ κοινό, με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο.

«Επιδιώκουμε να πραγματοποιούμε δραστηριότητες, που βοηθούν τα παιδιά μας και τους νέους μας να αποκτούν εμπειρίες. Προσπάθειά μας είναι να διοργανώνουμε δράσεις που συμβάλλουν στην πνευματική, ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος μας είναι η ατομική πρόοδος των μελών μας, όπως και να μάθουν να ζουν με αξίες. Η δράση «Μαθαίνω την πόλη μου» είναι ανοιχτή και στους φίλους και στους γονείς των παιδιών. Αλλωστε, η βιωματική και ψυχαγωγική προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντρυφήσουμε σε οποιαδήποτε γνώση και φυσικά να γνωρίσουμε ουσιαστικά τον τόπο μας» επισημαίνει το στέλεχος του ΣΕΟ Εύη Κλεάνθη.

Οπως αναφέρει από την πλευρά της η πρόεδρος του Οδηγισμού Νέας Ιωνίας Κυριακή Δανιηλίδου: «Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί φέτος περιλαμβάνει 4 έως 5 ξεναγήσεις – διαδρομές με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εκτός από την περιοχή των Παλαιών, αν μας το επιτρέψει η πανδημία, ευελπιστούμε να εξερευνήσουμε τον βιομηχανικό Βόλο του περασμένου αιώνα και την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, την προσφυγική Νέα Ιωνία, τον Βόλο κατά την περίοδο της Κατοχής και την περιοχή της Δημητριάδας. Το πρόγραμμα συνδυάζει την ιστορία με τις προεκτάσεις της στον σύγχρονο τρόπο ζωής».

Την Κυριακή κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα τηρούνται οι αποστάσεις και οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Η πολιτιστική περιήγηση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6934187225 έως Σάββατο, 09:00 – 14:00, Εύη Κλεάνθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου