ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες για βοσκό που αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή

ερευνες-για-βοσκό-που-αγνοούνταν-από-τ-407842

Ολόκληρη επιχείρηση στο Λεφόκαστρο και εκείνος βρισκόταν στο Βόλο – Το κατέθεσαν μάρτυρες που τον είδαν στην πόλη

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου βοσκού που δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στήθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Λεφόκαστρο. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και χθες το πρωί και διακόπηκαν μετά από διαβεβαιώσεις γνωστών του στην Αστυνομία ότι τον είδαν να περιφέρεται στον Βόλο.

Την περασμένη Κυριακή, ο 60χρονος πήγαινε προς τη στάνη με τα πρόβατα. Στη διαδρομή ήταν μαζί του κι ένας γνωστός του. Βάδιζαν μαζί έως ένα σημείο και στο μονοπάτι που οδηγεί στην στάνη χώρισαν οι δρόμοι τους. 0 60χρονος θα έπρεπε να διανύσει μία απόσταση περίπου 200 μέτρων, μορφολογικά βατή.

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος χρησιμοποιεί τη στάνη σαν σπίτι και σε αντάλλαγμα προς τον ιδιοκτήτη προσέχει πότεπότε τα πρόβατά του. Όταν τον αναζήτησε δεν τον βρήκε. Εως και την Τετάρτη το απόγευμα, ο 60χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής και ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ενημέρωσε την Αστυνομία.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί, οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και ενός σκύλου.

Οι δυνάμεις «χτένισαν» την περιοχή από άκρη σε άκρη. Σύμφωνα με το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλη Ηλιόπουλο, οι έρευνες δεν επικεντρώθηκαν μόνο στο μονοπάτι και τους ελαιώνες αλλά και στη γύρω περιοχή που είναι σχετικά προσβάσιμη. «Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο. Βρήκαμε όμως άπειρα ίχνη από αγριογούρουνα που είχαν σκάψει γύρω- γύρω. Εως και το βράδυ οι έρευνες ήταν άκαρπες», περιγράφει ο κ. Ηλιόπουλος.

Χθες το πρωί, οι δυνάμεις άρχισαν πάλι να αναζητούν τον 60χρονο. Στο μεταξύ στην Αστυνομία άρχισαν να καταφθάνουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως ο 60χρονος βρίσκεται στον Βόλο και απλώς δεν είχε ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ανθρωποι που τον γνωρίζουν κατέθεσαν στην αστυνομία ότι όντως ο 60χρονος εθεάθη στον Βόλο και οι έρευνες τερματίστηκαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου