ΤΟΠΙΚΑ

Μετ’ εμποδίων για μία γαστροσκόπηση

μετ-εμποδίων-για-μία-γαστροσκόπηση-407036

Στη Λάρισα ή σε ιδιώτες γιατρούς οδηγούνται τα περιστατικά αφού δεν υπάρχει εξοπλισμός στο Νοσοκομείο

Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και μετά από ραντεβού που μπορεί να κλειστεί για το Φθινόπωρο ή διαφορετικά σε ιδιώτες γιατρούς στο Βόλο είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν οι Βολιώτες που αντιμετωπίζουν γαστρεντερολογικά προβλήματα και πρέπει να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει ένας Βολιώτης εάν αντιμετωπίζει γαστρεντερολογικά προβλήματα και πρέπει να υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις όπως γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση. Είτε θα πρέπει να απευθυνθεί σε ιδιωτικά ιατρεία του Βόλου για να κάνει την εξέταση ή θα πρέπει να σπεύσει να προγραμματίσει ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, χωρίς να είναι ωστόσο βέβαιο και σε αυτή την περίπτωση ότι θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί αφού η λίστα αναμονής φτάνει μέχρι και τις αρχές; Φθινοπώρου. Η τρίτη λύση είναι τα απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου όμως επίσης η εξέταση είναι επί πληρωμή.

Ολος αυτός ο γολγοθάς ξεκινά από το γεγονός ότι στο Βόλο η γαστρεντερολογική Κλινική λειτουργεί ουσιαστικά μόνο για απλές διαγνώσεις με μία ειδικευόμενη γιατρό η οποία παράλληλα πρέπει να κάνει και εξωτερικά ιατρεία.

Παράλληλα όμως δεν υπάρχει και ο ανάλογος ιατρικός εξοπλισμός προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Οι τελευταίοι μόνιμοι γιατροί από τη Γαστρεντερολογική Κλινική αποχώρησαν από το Νοσοκομείο Βόλου πριν ενάμιση περίπου χρόνο και από τότε ακόμη και σοβαρά περιστατικά με συμπτώματα γαστρορραγίας μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας με ασθενοφόρο για να υποβληθούν στην εξέταση της γαστροσκόπησης από γιατρό της ειδικότητας για να επιστρέψουν μετά στο ΓΝΒ για τη νοσηλεία.

Οι ίδιοι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού θα ήταν η ασφαλέστερη λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών υπογραμμίζουν οι εναπομείναντες γιατροί υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οικονομικής στενότητας να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν στους ιδιώτες γιατρούς για μία εξέταση που θα μπορούσε και έπρεπε να τους εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Βόλου.

«Οι ασθενείς χρειάζονται μία παρακολούθηση, να είναι πιο οργανωμένη αυτή και να μην χρειάζεται για μία γαστροσκόπηση να υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της μεταφοράς ακόμη και στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους» εκτιμούν οι ίδιοι γιατροί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου