ΤΟΠΙΚΑ

Αυθαιρεσίες και παρανομίες αλιέων στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού

αυθαιρεσίες-και-παρανομίες-αλιέων-στ-406939

Αυθαιρεσίες και παρανομίες από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αλιείς, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πηλίου, μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει εξοργίσει τα μέλη του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων «Αιγέας» και γι’ αυτό με επιστολή τους στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζητούν την ανάκληση της απόφασης.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκαλείται στην περιοχή είναι η παράνομη δραστηριότητα δυναμιτιστών, ενέργεια που προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές στην αναπαραγωγή των ψαριών. Κι όλα αυτά την περίοδο, που η αλιευτική δραστηριότητα αποτελεί το μόνο πρόσφορο έσοδο για την επιβίωση των επαγγελματιών αλιέων της ευρύτερης περιοχής που επιλέγουν να αλιεύουν με νόμιμες μεθόδους.

Στην επιστολή τα μέλη του Συλλόγου, εκφράζουν το παράπονό τους και παράλληλα διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου να καταργήσει το λιμενικό σταθμό στην περιοχή, που δραστηριοποιούνταν για πολλά χρόνια.

«Η κατάργηση του εν λόγω σταθμού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από τα όρια του Αγιόκαμπου Λάρισας έως και της νήσου Σκιάθου» αναφέρουν μέλη του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων «Αιγέας» προσθέτοντας ότι η καθημερινή εποπτεία των ανθρώπων του Λιμενικού δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας τόσο τους ερασιτέχνες αλιείς των περιοχών όσο και στους μικρούς επαγγελματίες.

Μάλιστα όπως εξηγούν στην επιστολή τους από το διάστημα που καταργήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός, δραστηριοποιούνται στη περιοχή παράκτιοι και παράνομοι δυναμιτιστές που δημιουργούσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στην αναπαραγωγή των ψαριών.

«Πέραν όλων αυτών και πολλών άλλων που δεν κρίνουμε σκόπιμο να σας τα αναφέρουμε επειδή πιστεύουμε ότι και εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα τις υπηρεσίες που παρέχουν όλοι οι άνθρωποι του σώματος Λιμενικού, κρίνουμε σκόπιμο να επανεξετάσετε και ίσως κατ’ εξαίρεση την ανάκληση της απόφασης για την κατάργησή του. Πιστεύουμε ότι θα δείξετε κατανόηση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για την περιοχή μας», καταλήγει η επιστολή.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου