ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη για το επεισόδιο στην Αγριά  

δίωξη-για-το-επεισόδιο-στην-αγριά-406493

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση άσκησε η Εισαγγελία Βόλου χθες στον 78χρονο, που επιτέθηκε με κομμάτι τσιμεντόλιθου προχθές το πρωί σε 77χρονη γειτόνισσά του για οικοπεδικές διαφορές, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Εντούτοις, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 13:30, λόγω της απουσίας τόσο της παθούσας που νοσηλεύεται, όσο και του συζύγου της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να είναι παρόντες στο δικαστήριο οι βασικοί μάρτυρες και ανέβαλε την εκδίκαση.

Προχώρησε, επίσης, στην άρση της κράτησης του 78χρονου απαγορεύοντάς του μέχρι τη δίκη να έρθει με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τους γείτονές του και υποχρεώνοντάς του να δίνει παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές την εβδομάδα.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι επιτέθηκε στην ηλικιωμένη από θέση άμυνας, καθώς την είδε να κρατά στα χέρια της ξύλο την ώρα του καβγά.

Όλα άρχισαν στις 11:30 το πρωί, όταν οι οικοπεδικές διαφορές του ιδίου με τους γείτονές του πήραν άσχημη τροπή.

Ο 78χρονος τσακωνόταν με τον σύζυγο της ήδη τραυματισμένης γυναίκας για τα σύνορα του οικοπέδου του. Παρούσα στο επεισόδιο, που προς στιγμή ήταν φραστικό, ήταν και η σύζυγός του γείτονά του, η οποία σε ανύποπτη χρονική στιγμή δέχτηκε επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του επεισοδίου δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες. Ετσι κανένας δεν μπόρεσε να σταματήσει τον καβγά, που από στιγμή σε στιγμή φούντωσε και παραλίγο να πάρει δραματικές διαστάσεις.

Ο 78χρονος άρπαξε ένα κομμάτι τσιμεντόλιθου που βρήκε δίπλα του και της το εκσφενδόνισε, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει στο κεφάλι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο Αχιλλοπούλειο. Υποβλήθηκε σε ράμματα και παραμένει νοσηλευόμενη για λόγους πρόληψης.

Τα σπίτια των ηλικιωμένων είναι το ένα δίπλα στο άλλο και η διαφορά τους αφορά στα σύνορα των οικοπέδων τους. Ο 78χρονος φέρεται να πιστεύει ότι τα σύνορα δεν είναι τοποθετημένα σωστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου