ΤΟΠΙΚΑ

Ένοχος για εξύβριση, αθώος για σωματική βλάβη

ένοχος-για-εξύβριση-αθώος-για-σωματικ-406261

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών με αναστολή τριετίας επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 34χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του ότι χτύπησε το μικρό τους κοριτσάκι, ηλικίας 4 ετών, και του προκάλεσε μώλωπες.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες και κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία της πρόκλησης όλως ελαφράς σωματικής βλάβης και ένοχος για την κατηγορία της εξύβρισης.

Η πρώην σύζυγός του τον είχε κατηγορήσει ότι το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι εξύβρισε και χτύπησε το μικρό τους κοριτσάκι στο σπίτι.

Απολογούμενος ο 34χρονος στο δικαστήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι την ώρα που καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ο ίδιος εργαζόταν και δεν βρισκόταν στο σπίτι. Τα παιδιά του, όπως είπε, τα πρόσεχε η σύντροφός του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βρέθηκε αμέσως με την πρώην σύζυγό του την Κυριακή, όταν τον κάλεσε για να πάρει τα παιδιά και αρνήθηκε να μιλήσουν για θέματα που ήθελε εκείνη μπροστά τους. Εντούτοις, όπως υποστήριξε, αργότερα του τηλεφώνησε ο σύζυγος της πρώην συζύγου του και του δημιούργησε θέμα για τις διατροφές.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε και η σύντροφός του, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο 34χρονος δεν ήταν το Σάββατο το μεσημέρι στο σπίτι για λόγους εργασίας.

Αντίθετα, ο δικηγόρος της παθούσας είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν τηρεί τις δικαστικές αποφάσεις για την επικοινωνία, δεν είναι με τα παιδιά του στο σπίτι, αλλά τα προσέχει η σύντροφός του, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο.

Ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει βίαιο χαρακτήρα και στο παρελθόν έχει προκαλέσει επανειλημμένα επεισόδια και έχει κάνει δήλωση μετάνοιας. «Ολα τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα στο αστυνομικά τμήματα. Για ποιο λόγο η παθούσα να προβεί στην καταγγελία;», διερωτήθηκε. «Αυτός τα αρνείται όλα, τις πράξεις του, τις διατροφές, τον νόμο», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου