ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα Ρομά

διήμερο-εορταστικών-εκδηλώσεων-για-τ-40583

Διήμερο Εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου και το Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Επικοινωνίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του τοπικού δικτύου υποστήριξης στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στη πόλη του Βόλου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 5.00 μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στα πρώην εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας. Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, θα προβληθεί στη γλώσσα των Ρομά, η ταινία της ζωής του Χριστού.

Το Σάββατο 9/4, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Mουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα των Ρομά: Η άγνωστη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ιστορίας». Στην Ημερίδα θα ομιλήσουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης, από το Πατριαρχείο Σερβίας, ο κ. Αθανάσιος Γκότοβος, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Εύα Πολίτου, Εκπαιδευτικός – Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιάννης Γεωργίου, Κοινωνιολόγος. Στο τέλος της Ημερίδας, η ομάδα μαθητών Ρομά του Αλιβερίου «ΡΟΜΑΛΕΟΙ», θα παρουσιάσουν ιστορικές μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα, σε σκηνοθεσία του Δρ. Στέλιου Πελασγού, αφηγητή, παιδαγωγού και συγγραφέως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου