ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε κόντρα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου για το θέμα της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβουλίου

ξέσπασε-κόντρα-στον-εμπορικό-σύλλογο-405778

Για απολυταρχική τακτική της παράταξης «Ενωτικό Εμπόριο 2014» στο θέμα της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβούλιου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η παράταξη «Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση», τονίζοντας ότι η ενιαία στάση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για σύνθεση και ενότητα αποτελεί πάγια θέση της παράταξης, κόντρα στις πρακτικές ανούσιας και αναποτελεσματικής πόλωσης.

Στη ανακοίνωση της η παράταση «Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση», αναφέρει ότι στη συνεδρίαση συγκρότησης του νέου Δ.Σ., πρότειναν να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με βάση και τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ετσι πρότειναν στις 3 βασικές θέσεις του προεδρείου να εκπροσωπηθούν και οι 3 παρατάξεις με τον εξής τρόπο:

α) πρόεδρος (Ενωτικό Εμπόρειο 2014),

β) αντιπρόεδρος Α’ (Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση,

γ) Γενικός Γραμματέας (Αγωνιστική Συνεργασία).

Αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε και από την Αγωνιστική Συνεργασία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη συνέχεια η παράταξη του κ. Τσέλιου «Ενωτικό Εμπόριο 2014», επέλεξε να καταψηφίσει την πρότασή τους, χωρίς κανένα επιχείρημα και εξέλεξε στο σύνολο των βασικών θέσεων του προεδρείου μέλη από την δική του παράταξη.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική της διακήρυξη για ένα ΕΣΒ που κινείται συνθετικά, αφού αυτό που επεδίωξε με το καλημέρα είναι να πολώσει το κλίμα. Σε κάθε περίπτωση από τη δική μας την πλευρά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου αυτή η απολυταρχική πρακτική να μη συνεχιστεί και σε άλλα ζητήματα και θα επιχειρούμε με συνέπεια και συνέχεια να καταθέτουμε θετικές προτάσεις που να φέρνουν στο προσκήνιο τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου, που είναι και το κυρίαρχο για εμάς».

Τέλος η παράταξη «Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση» δεσμεύεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου και να δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε οι έμποροι και τα μικρομεσαία καταστήματα να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι στόχος της είναι η μαζικοποίηση και ενεργοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, καταλήγοντας ότι καμία παράταξη δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, όταν ο ΕΣΒ φαίνεται απαξιωμένος από τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, καθώς στο Βόλο παρότι υπάρχουν πάνω από 1.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εγγεγραμμένα μέλη στο σύλλογο είναι μόλις 390 και από αυτά ψήφισαν τα 274 μέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου