ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιεί ο ΕΟΠΥΥ με διακοπή συμβάσεων

προειδοποιεί-ο-εοπυυ-με-διακοπή-συμβά-405720

Στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν παρέχουν υπηρεσίες επειδή δεν έχουν πληρωθεί

Να διακόψει τις συμβάσεις των γιατρών που «απειλούν» να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του οργανισμού, μελετά ο ΕΟΠΥΥ, ως απάντηση σε όσους γιατρούς προειδοποιούν με διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, επειδή τους οφείλονται χρήματα και ζητούν ακόμη και για μία συνταγογράφηση χρήματα.

Ο οργανισμός σε μια αυστηρή ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων, και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και επισημαίνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας του πλαφόν των επισκέψεων στους γιατρούς, που εξαντλείται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα οι γιατροί που έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές τους από τον ΕΟΠΥΥ, να ζητούν σε πολλές περιπτώσεις χρήματα για τις επισκέψεις που προγραμματίζουν.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασφαλισμένοι ακυρώνουν τις επισκέψεις τους ελλείψει χρημάτων και επιλέγουν να περιμένουν τον επόμενο μήνα προκειμένου να προγραμματίσουν θεραπείες και συνταγογραφήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο ΕΟΠΥΥ αναγκάζεται να παρέμβει δημόσια προκειμένου να μην υφίστανται ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι, ειδικά σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στο ΠΕΔΥ και υποχρεωτικά οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στους συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς.

Μάλιστα έχει κάνει αρκετούς ελέγχους προκειμένου να βρει όσους «φορτώνουν» το σύστημα με επισκέψεις και στους οποίους έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις καθώς κινδυνεύουν με απένταξη, εάν και όπως τονίζεται, οι περισσότεροι τηρούν όλες τις σχετικές διατάξεις. Πρέπει να τονιστεί ότι έχουν καταγραφεί αρκετές αναφορές από ανθρώπους που αντιμετώπισαν πρόβλημα καθώς πληκτρολογώντας στην ειδική διεύθυνση, διαπίστωσαν ότι τελικά οι περισσότεροι από τους «φορτωμένους» με ραντεβού γιατρούς όχι μόνο δεν είχαν συμπληρώσει το πλαφόν αλλά είχαν και άπλετο χρόνο για να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από εκείνους που έψαχναν εναγωνίως για ραντεβού καθώς η πληρότητα καταγράφεται στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός για να υπάρχει σαφή εικόνα στους ασφαλισμένους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου