ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για το ΓΝΒ ζήτησε το Υπουργείο Υγείας

επιχειρησιακό-σχέδιο-δράσης-για-το-γν-405354

Καθιερώνεται σύστημα αξιολόγησης της Διοίκησης

Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για το Νοσοκομείο Βόλου που θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό για τη συνολική λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου.

Το επιχειρησιακό σχέδιο ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τη νέα πολιτική ηγεσία στο πλαίσιο μίας προσπάθειας όπως τόνισε ο νέος υπουργός Μ. Βορίδης στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου εκτός από το επιχειρησιακό σχέδιο ο Υπουργός ζήτησε αυστηρή προσήλωση στην υλοποίηση του προϋπολογισμού καθώς τα περιθώρια είναι στενά και δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης.

Ζητήθηκε επίσης να συνεχιστεί ο περιορισμός των δαπανών και να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις αγορές ενώ επίσης υπήρξε παρότρυνση να πληρώνονται άμεσα τα εντάλματα προμηθευτών για να μην συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Νοσοκομεία.

Οπως έκανε γνωστό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων, αυτή η διαδικασία θα γίνει κανονικά σε όλα τα Νοσοκομεία, επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχει η ρητή διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα, αντιθέτως όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, κατ’ εξαίρεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η έγκριση 2.800 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα δώσει νέα ώθηση στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Σύμφωνο αποδοτικότητας…

Το δικό τους τεστ όμως θα περάσουν και οι διοικητές καθώς ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε σύστημα αξιολόγησης για τους διοικητές και τους υποδιοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. «Πρόκειται για ένα σύμφωνο αποδοτικότητας που θα αξιολογεί τους διοικητές και τους υποδιοικητές και θα κρίνει το έργο και την αποδοτικότητά τους σε όλα τα θέματα που άπτονται της συνολικής λειτουργίας ενός νοσηλευτικού Ιδρύματος» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του ΓΝΒ Κων. Καραμπάτσας εκφράζοντας την άποψη ότι πρόκειται για ένα δίκαιο σύστημα που αποτελεί και πρόκληση για την κάθε διοίκηση προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειές της έτσι ώστε το έργο να είναι πιο αποδοτικό και προς όφελος των ασφαλισμένων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου