ΑΛΜΥΡΟΣ

Κοπάνας: Ζήτησε επίσπευση των εργασιών της αρχαιολογίας στη Νέα Αγχίαλο επί της οδού “Ελευθερίας“

κοπάνας-ζήτησε-επίσπευση-των-εργασιώ-404425

Επίσπευση των εργασιών ζήτησε απο την αρχαιολογία ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Δήμου Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, κατά την επίσκεψη του στη Νέα Αγχίαλο προκειμένου “να ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης και να ασφαλτοστρωθεί η οδός “Ελευθερίας”, που είναι τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου”.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος βρέθηκε μαζί με τη πρόεδρο της ΔΚ Ν.Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη Παρασκευοπούλου, στην οδό “Ελευθερίας”, στο σημείο, όπου υπάρχει ανοιχτό σκάμμα της αρχαιολογίας και πραγματοποιούνται εργασίες αποκάλυψης αρχαιοτήτων και μεταφοράς κινητών ευρημάτων.
Όπως γνωστοποίησε, ο κ. Κοπάνας συνομίλησε με την αρχαιολόγο, που επιβλέπει τις εργασίες, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και ζήτησε την ολοκλήρωσή τους το ταχύτερο δυνατόν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιδήμαρχος, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί το κομμάτι της οδού “Ελευθερίας” από “Τσιτσίνια” μέχρι “Διαμαντοπούλου” στην ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να τοποθετηθεί αγωγός αποχέτευσης, ενώ θα συνεχισθούν οι εργασίες της αρχαιολογίας σε ένα κομμάτι 20-30 μέτρων από την οδό “Διαμαντοπούλου” προς την οδό “Ελληνικής Αεροπορίας” επί της οδού “Ελευθερίας”. Το κομμάτι αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Αργύρης Κοπάνας μίλησε για την “ετοιμότητα της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου προκειμένου να προβεί άμεσα στην συνολική ασφαλτόστρωση της οδού “Ελευθερίας” σε όλο το πλάτος από τον Γαλαξία μέχρι και τις στροφές στις αποθήκες μόλις ολοκληρώσει η αρχαιολογία τις εργασίες στα σκάμματα, που ανοίγει κατά μήκος της οδού και τοποθετηθεί ο αγωγός για τα λύμματα του αποχετευτικού δικτύου στα σημεία αυτά”. Ο Αργύρης Κοπάνας τόνισε οτι “η ταχύτητα στην εκτέλεση των εργασιών από την πλευρά της αρχαιολογίας είναι προυπόθεση για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και να τοποθετήσουμε καινούριο ασφαλτοτάπητα σε μια κεντρική αρτηρία με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, όπως είναι η οδός “Ελευθερίας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου