ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες

ξεκινούν-οι-αιτήσεις-στα-κδαπ-και-κδαπ-404038

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή 25 Ιουλίου και θα συνεχιστούν έως και τις 4 Αυγούστου, οι εγγραφές στα Κ.Δ.Α.Π της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μητέρες άνεργες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα και εκτός πρωτογενή τομέα, μισθωτές και συμμετέχουσες σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) αποτελούν δομές της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει δυνατότητες για έκφραση, επικοινωνία, παιχνίδι και εικαστική αγωγή.

Η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετείται η οικογένεια αλλά ειδικότερα η μητέρα όταν εργάζεται, ή όταν ψάχνει για δουλειά. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόγραμμα χωρίζεται σε χειμερινό (απογευματινό) και θερινό (πρωινό), προσπαθώντας να εμπλουτίσει τις ελεύθερες ώρες των παιδιών. Φέτος θα λειτουργήσουν δυο βάρδιες στα περισσότερα Κ.Δ.Α.Π. της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ.

Τα Κέντρα στελεχώνονται από έμπειρους παιδαγωγούς – εμψυχωτές και παράλληλα συνεργάζονται με πανεπιστήμια, ΙΕΚ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συλλόγους και φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, από τις οποίες ωφελούνται τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν ως δομές υποστήριξης τόσο για γονείς όσο και για παιδιά, ως δομές κοινωνικοποίησης των παιδιών, αλλά και ως δημιουργική διέξοδο στην όλο και αυξανόμενη πίεση που υφίσταται η ελληνική οικογένεια, παρέχοντας δωρεάν δράσεις όπως: κεραμική, ζωγραφική, υφαντική, μουσική, λογοτεχνία, θέατρο, αθλητισμό και λοιπές άλλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά 8.00 – 14.00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

1. ΚΔΑΠ Νεάπολης Βόλου. Νεαπόλεως 76 (απέναντι από 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου) , Νεάπολη Βόλος Τηλ./ Fax. 24210 64336. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κατερίνα Τσιώνα

2. ΚΔΑΠ Προσφυγικών Ν.Ιωνίας. Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ./ Fax. 24210 68978.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γιακουμίδη Ελευθερία

3. ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων Ν.Ιωνίας. Νικαίας & Ζέρβα (πλ.Τσιγάντε, πίσω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ν.Ιωνίας), Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 91316 Fax. 24210 91317.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Δέσποινα Μόσχου

4. ΚΔΑΠ Βασδέκειου Ν.Ιωνίας. Μυτιλήνης & Χαλκηδόνος (δίπλα σε εργοστάσιο ΜΕΤΚΑ), Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ./ Fax. 24210 91113.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κατερίνα Χαραλάμπους

5. ΚΔΑΠ Αρτέμιδας 8ο χλμ. Εθν.Οδού Βόλου-Τσαγκαράδας Τηλ./ Fax. 2428094000.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ζαρίφη Ελένη

6. ΚΔΑΠ Πορταριάς (Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο). Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο, Πορταριά Βόλου Τηλ./ Fax. 24280 99925.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μαρία Βούλγαρη

Δύο ΚΔΑΠμεΑ

Την ίδια περίοδο θα γίνουν και οι εγγραφές στα δύο ΚΔΑΠμεΑ, που λειτουργούν στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία.

Οι δύο δομές λειτουργούν με επιτυχία και ευαισθησία πλέον των 10 ετών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις ανάγκες του προγράμματος.

Το κέντρο απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν Αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, προβλήματα ακοής, όρασης, λόγου, κινητικά προβλήματα και προβλήματα συγκέντρωσης, προσοχής και διάσπασης.

Τα ΚΔΑΠμεΑ υποστηρίζονται στη λειτουργία τους από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο με συνέπεια φροντίζει για τη δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων των δύο δομών, την ομαλή κοινωνική τους ένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, τόσο στα ίδια τα άτομα όσο και στις οικογένειές τους.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 8.00 – 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα από τις 25/07/2014 έως και τις 04/08/2014 (περίοδος αιτήσεων):

1. ΚΔΑΠμεΑ Βόλου

Λήμνου 12 & Ελασσόνος, Παλαιά Βόλος Τηλ. 24210 31860

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΟΜΗΣ: κα Γιούλα Τσιγιάννη

2. ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας

Καισαρείας 27 (πρώην Πρόνοια), Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 60802

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΟΜΗΣ: κα Ράνια Μαυροϊορδανίδου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου