ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα  

ικανοποιήθηκαν-όλα-τα-αιτήματα-403646

Η χθεσινή μέρα για τους 100 εργαζόμενους της efood στον Βόλο και τους 2.016 σε όλη την Ελλάδα ήταν γιορτής. Προχθές το βράδυ μετά από μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της efood στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλη τη χώρα απέσπασαν τη δέσμευση ότι ικανοποιούνται άμεσα τα τρία βασικά αιτήματα που είχαν τεθεί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τις εργασιακές πρακτικές της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων αυτών οι συμβάσεις και των 2.016 εργαζομένων στην εταιρεία μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Ακόμη οι νέες συμβάσεις θα υπογραφούν απευθείας με την efood και όχι μέσω άλλης εργολαβικής εταιρείας, ενώ η εταιρεία αποδέχτηκε το αίτημα των εργαζομένων να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης. Όπως δεσμεύτηκε θα βρεθεί μία άλλη φόρμουλα για την απονομή των bonus που δεν θα ζημιώνει τους εργαζόμενους.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η εταιρεία μας ικανοποιούν πλήρως. Είμαστε ικανοποιημένοι και διπλά ανακουφισμένοι διότι όλοι οι συνάδελφοί μας παραμένουν στην εργασία τους και μάλιστα με συμβάσεις αορίστου χρόνου», επισήμανε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της efood στη Μαγνησία Απόστολος Στύλλας.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διανομέων της efood που φέρει και την υπογραφή του κ. Στύλλα, στην οποία απευθύνονται ευχαριστίες προς όσους συνετέλεσαν στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην εταιρείας και επισημαίνεται: «Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε τους συνανθρώπους μας για την άμεση επίδειξη αντανακλαστικών. Ο digital ακτιβισμός ήρθε στην καθημερινότητα μας για να παραμείνει.

Απόστολος Στύλλας “Οι δεσμεύσεις, που πήραμε, ικανοποιούν το προσωπικό”

Να ευχαριστήσουμε όλους τους Riders. Μέσα σε κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας ως προς το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους, αντέδρασαν μεν, διαφύλαξαν δε την εικόνα της Efood. Από καρδιάς συγχαρητήρια για την άψογη εικόνα που επέδειξαν στην Στάση Εργασίας και στην εργασία τους συνολικά.

Μονολεκτικά, επαγγελματισμός.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα συνδικάτα από την αναφορά μας. Νομιμοποίησαν τον αγώνα μας, στάθηκαν δίπλα μας και ανέδειξαν τη φωνή των σκέψεων μας. Τίποτα δε θα είχε συμβεί χωρίς την συλλογική δράση όλων των συνδικάτων που συνεχώς προτάσσουν μπροστά τα στήθη τους προς όφελος του συνόλου».

Κλείνοντας εκφράζουν ευγνωμοσύνη προς τους Παμίνο και Κωνσταντίνο Κιρκίνη, τους ιδρυτές της Efood, διότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «την ύστατη στιγμή συνομίλησαν απευθείας με τους riders με ειλικρίνεια και σεβασμό» και απευθυνόμενοι σε πρώτο πρόσωπο στους δύο τονίζουν: «Παμίνε και Κωνσταντίνε οι εργαζόμενοι της Efood επιθυμούμε να διαπιστώσετε άμεσα ότι το σημερινό κόστος δεν ήταν απώλεια χρημάτων, ήταν επένδυση».

Σημειώνεται τέλος πως χθες στον Βόλο οι διανομείς της efood εργάστηκαν κανονικά. Δεν συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει τα σωματεία επισιτισμού στην Αττική, πραγματοποιώντας παράλληλα μοτοπορεία στην πρωτεύουσα.

ΕΚΒ: Γερό «μάθημα» στην κυβέρνηση

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «περήφανη νίκη των εργαζομένων στην efood που αποτελεί γερό «μάθημα» για την κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας το ΕΚΒ αναφέρει: «Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση πως, εάν το ξανατολμήσει, γρήγορα θα πεισθεί πως αυτή η νίκη δεν ήταν παρά το πρώτο σπουδαίο αγωνιστικό κεφάλαιο. Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα, μέχρι το «μάθημά» της να το αποστηθίσει καλά.

Το γεγονός, δε, ότι πολιτικά της «παπαγαλάκια», κάνουν ήδη λόγο για δήθεν προσπάθεια κομματικής καπηλείας του αγώνα τους, (θέλοντας προφανώς να στρεβλώσουν το αγωνιστικό αίτιο που οδήγησε στη μεγαλειώδη αυτή εργατική νίκη, παρουσιάζοντας ανερυθρίαστα την εξαναγκαστική «μεγαλοθυμία» της eFood για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ως απόρροια της κυβερνητικής νομοθετικής μέριμνας για προστασία αυτού του νέου εργατικού Κλάδου),αυτό από μόνο του δείχνει ότι, παρά την «ανεμελιά» της, στην πραγματικότητα ανησυχεί πάρα πολύ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου