ΤΟΠΙΚΑ

Μια αγκαλιά για τα παιδιά

μια-αγκαλιά-για-τα-παιδιά-403444

Εκφραση συμπαράστασης στον μικρό Αγγελο, τον μικρό μαχητή της ζωής, είναι το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Εγγλεζονήσι».

Εκατόν σαράντα παιδιά συμμετέχουν στην μεγάλη συνάντηση που πραγματοποιείται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας σε όλα τα παιδιά του κόσμου, μέσω της συγκινητικής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι εθελοντές.

Συγκεκριμένα, στην είσοδο του θεάτρου έχει τοποθετηθεί κουμπαράς, στον οποίο καλούνται όσοι επιθυμούν, να καταθέσουν το απόθεμα της αγάπης τους, προκειμένου να γίνει καλά ο μικρός μαχητής της ζωής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Εγγλεζονήσι» Ουρανία Σταματιάδου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρόκειται μια κοινωνική πρωτοβουλία αγάπης, που προέκυψε μέσα από μια διοργάνωση που αφορά τα παιδιά, το ελπιδοφόρο μέλλον του κόσμου. «Στόχος μας, είπε η κ. Σταματιάδου, είναι να συνεχίσουμε την παράδοση και αγωνιζόμαστε για να είναι κοντά στην παράδοση, διότι είναι η συνέχεια των μεγάλων, είναι οι κρίκοι της αλυσίδας, οι οποίοι συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον».

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν εκτός της χορευτικής ομάδας του διοργανωτή συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι», οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, του Συλλόγου Καραγκούνηδων Καρδίτσας Ν. Μαγνησίας, της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου, του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου και της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι».

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 20.30 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Αρχοντογιός παντρεύεται και παίρνει προσφυγοπούλα». Συμμετέχει ο Σύλλογος Καραγκούνηδων Καρδίτσας Ν. Μαγνησίας. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων) και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου