ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας και αντιδράσεις για το νέο «χαράτσι»

στο-πόδι-οι-συνταξιούχοι-της-μαγνησία-402455

Πετσοκομμένες κατά 5,2% είναι οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), αυτές τις μέρες, ως αποτέλεσμα της νέας μείωσης.

Η νέα μείωση προστίθεται στις τρεις κατά σειρά μειώσεις που είχαν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, στις περισσότερες επικουρικές συντάξεις και ρίχνουν τη μέση σύνταξη του ΕΤΕΑ στα 180 ευρώ μεικτά, ενώ στο επικουρικό του ΙΚΑ η μέση επικουρική σύνταξη πέφτει στα 163 ευρώ μεικτά.

«Θεωρούμε τη στάση τους αυτή ως συνειδητή πράξη – υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος συνταξιούχων Μαγνησίας, απέναντι στους ταξικούς αγώνες, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Εχει στόχο και αποσκοπεί στη χειραγώγηση των εργαζομένων και του λαού στην λογική του «τίποτε δεν γίνεται», στην αποστράτευση, και την υποταγή, στις αντεργατικές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές».

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις απαιτούν να μην υπάρξει καμιά περικοπή, αλλά αποκατάσταση, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δώρα, επιδόματα, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητούν επίσης κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, να δοθούν άμεσα φάρμακα χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα σε όλους τους ασφαλισμένους, ανέργους, ανασφάλιστους και να αποδοθούν τα «κουρεμένα» και ότι έχει αφαιρεθεί από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ο πλούτος που παράγεται σήμερα με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης φθάνει ώστε η εργατική – λαϊκή οικογένεια να ζήσει πολύ καλύτερα. Εμπόδιο σε αυτό αποτελεί το εκμεταλλευτικό σύστημα γιατί λεηλατεί όλο και πιο πολύ τον πλούτο που με το μόχθο μας παράγουμε. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, δίνοντας δύναμη και προοπτική στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος με την ενίσχυση της συμμαχίας του» σημειώνει ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου