ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός ο δολοφόνος του Μάκη Μαρκόπουλου

νεκρός-ο-δολοφόνος-του-μάκη-μαρκόπουλ-402196

Νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κορίνθου εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους πριν από δύο μέρες ο 63χρονος Μεσσήνιος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Φώτης Μπέλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Βολιώτη Πρόδρομου Μαρκόπουλου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2016.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλα δείχνουν ότι ο 63χρονος έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Ωστόσο φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή που θα γίνει αύριο Δευτέρα.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Φώτης Μπέλος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον Βολιώτη γυμναστή και ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, με τον οποίο είχε προστριβές, όπως και με όλη τη γειτονιά όπως ανέφεραν μάρτυρες στη δίκη, για ασήμαντα θέματα.

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Φώτης Μπέλλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη άγρια δολοφονία του Μάκη Μαρκόπουλου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου.

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό παρά την πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το ειδεχθές έγκλημα διεπράχθη στις 21 Οκτωβρίου 2016 μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες και καταδίωξη του θύματος από τον δράστη, ο οποίος είχε πυροβολήσει τον γυμναστή στο στήθος.

Οι δύο άνδρες διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, και φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μία από τις αιτίες των εντάσεων μεταξύ των δύο, ήταν οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον χτύπησε ο γυμναστής με ένα σιδερένιο σωλήνα και ότι αυτός πυροβόλησε στον αέρα υπό καθεστώς φόβου για τη ζωή του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο επιπλέον ποινή 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο δράστης είχε πει: «Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου».

«Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε πολλές φορές από την έδρα για το όπλο που είχε μαζί του, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες το χρησιμοποίησε, και απάντησε ότι φοβόταν για τη ζωή του, διότι το θύμα ήταν απειλητικό και εριστικό απέναντι του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είπε επίσης, ότι το θύμα τον εγκλώβισε ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ότι φοβήθηκε για την ζωή του: «Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του. Ή θα με σκότωνε, ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά…Πίστευα ότι θα οπισθοχωρούσε…Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό».

Ο θρήνος στον Βόλο για τον Μάκη

Το στυγερό έγκλημα είχε προκαλέσει σοκ στον Βόλο. Ο 66χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, τόπο καταγωγής του. Διέμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα και ήταν ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου International Gym. Συμμαθητές του από το 2ο Γυμνάσιο (Λύκειο) Αρρένων Βόλου δήλωσαν συγκλονισμένοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μόλις πληροφορήθηκαν το τραγικό του τέλος.

Ήταν ιδιαίτερα έξυπνος μαθητής, ζωηρός, αγαπητός σε όλους. Όταν αποφοίτησε από το σχολείο σπούδασε σε τεχνική σχολή στη Θεσσαλονίκη και αργότερα σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο της Σουηδίας, όπου δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα επαγγέλματα.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εργάστηκε στη ΔΕΗ ως μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος. Ακολούθως, μεταξύ των άλλων φαίνεται να δραστηριοποιήθηκε έντονα στον χώρο των γυμναστηρίων. Μάλιστα είχε φτάσει να έχει δική του αλυσίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου