ΤΟΠΙΚΑ

  Στον αστερισμό εκλογών η Νέα Δημοκρατία    

στον-αστερισμό-εκλογών-η-νέα-δημοκρα-402091

Στον αστερισμό των εσωκομματικών εκλογών εισέρχεται η ΝΔ. Η ανάδειξη νέων στελεχών στις τοπικές οργανώσεις και την κεντρική οργάνωση νομού και οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό έχουν θέσει σε κινητοποίηση τους γαλάζιους επιτελείς στη Μαγνησία, μια και όλα αυτά διαμορφώνουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας με το βλέμμα στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μετά από παρατεταμένη κομματική «αγρανάπαυση», η συγκρότηση των κομματικών οργάνων στον νομό Μαγνησίας είναι στο κέντρο των «γαλάζιων» εσωτερικών εκλογικών διαδικασιών.

Οι κάλπες για την ανάδειξη των προέδρων στις Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικών Περιφερειών (όπως μετονομάστηκαν οι ΝΟΔΕ) και ΔΗΜΤΟ, των μελών των διοικητικών συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων, θα στηθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου.

Υποψήφιος για την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας θα είναι σίγουρα ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας Νίκος Αθανασάκης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν αναμένεται να κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία.

«Η υποψηφιότητά μου είναι ενωτική. Απευθύνομαι σε όλους τους νεοδημοκράτες. Επιθυμώ από τη θέση του προέδρου της νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας να προσφέρω. Για μένα προσωπικά, και πιστεύω και για τα υπόλοιπα μέλη που θα εκλεγούμε, κυρίαρχος στόχος θα είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος τοπικά. Με συγκεκριμένο σχεδιασμό μπορούμε και θα προωθήσουμε ζητήματα που απασχολούν τον νομό. Σε συνεργασία με το κόμμα κεντρικά εκτιμώ πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αθανασάκης ενόψει των διαδικασιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ επιτρέπεται και ψηφιακή συμμετοχή στην ψηφοφορία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οδού Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί ξανά στις σύγχρονες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων κατακτούμε μια ακόμη πρωτιά. Είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που δίνουμε το δικαίωμα στα μέλη μας να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων».

Στόχος η μαζική συμμετοχή

Οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας έγιναν τον Μάιο του 2018. Είχαν προσέλθει και ψήφισαν συνολικά στον νομό 2.400 μέλη του κόμματος.

Στόχος της Πειραιώς είναι στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες να υπάρξει μαζική συμμετοχή. Ήδη οι ετοιμασίες πυκνώνουν από την κεντρική διοίκηση για να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην διαδικασία τα παλιά και νέα μέλη της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα όσα προβλέπει το καταστατικό του κυβερνώντος κόμματος θα πρέπει να προγραμματιστεί συνέλευση της Δ.Ε.Ε.Π. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοικούσας, όπου θα γίνει ενημέρωση για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοικούσας.

Επίσης αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα στελέχη μας και τους φίλους της γαλάζιας παράταξης να ανανεώσουν την κάρτα μέλους ή να εγγραφούν, ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Tην Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου συνήλθε στον Βόλο η Εφορευτική Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας (ΕΦ.Ε.Ε.Π. Μαγνησίας), παρουσία του υπευθύνου συντονιστή της Δ.Ε.Ε.Π Μαγνησίας Χρήστου Χατζησαλάτα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές είναι η εξής:

Χρήστος Χατζησαλάτας, πρόεδρος, Χρήστος Γούσιος, αναπληρωτής πρόεδρος Αθηνά Ελευθερίου, τακτικό Μέλος, Νικόλαος Παντελοδήμος, τακτικό μέλος, Κωνσταντίνος Ζιάμπας, αναπληρωματικό μέλος, Ευαγγελία Ναούμ, αναπληρωματικό μέλος.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα.

Στο site του κόμματος nd.gr στην ενότητα «Εσωκομματικές Εκλογές» υπάρχει η εγκύκλιος των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.

Για να μπορέσουν να ψηφίσουν όσοι το επιθυμούν θα πρέπει να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας ή να ανανεώσουν την κάρτας μέλους έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μπορούν να προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα – φυσικές κάλπες που θα οριστεί για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση.

Δεν μπορεί να ψηφίσει δια ζώσης ψηφοφόρος που έχει επιλέξει να ψηφίσει μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως αποδεικνύεται από τον αντίστοιχο εκλογικό κατάλογο

Κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό κέντρο τα μέλη θα πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή προσωρινή Βεβαίωση της οικείας Αστυνομικής Αρχής (εκδίδεται σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του ΑΔΤ) ή Διαβατήριο (γίνεται δεκτό ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει) ή ελληνική Άδεια Οδήγησης.

Σε περίπτωση που επιθυμούν να υπαχθούν σε ΔΗΜ.Τ.Ο. διαφορετική από αυτήν στην οποία είναι ήδη εγγεγραμμένη/ος πρέπει να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του κόμματος, το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Νίκος Αθανασάκης,

Κυρίαρχος στόχος μου είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος τοπικά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου