ΤΟΠΙΚΑ

Κοινή πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για τον αιγιαλό στο Βόλο

κοινή-πρωτοβουλία-συριζα-δημαρ-για-τ-401643

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνίακαλούν σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού, κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, με στόχο να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία προστασίας του αιγιαλού.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «το νομοσχέδιο με τον παρελκυστικό τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚστο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Με πρόσχημα την ανάπτυξη, επιχειρείται να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου