ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος καλό για τον αγνοούμενο τρόφιμο των “Άσπρων Πεταλούδων”

τέλος-καλό-για-τον-αγνοούμενο-τρόφιμο-401391

Εντοπίστηκε σώος, μετά από 24 ώρες εξαφάνιση, στην περιοχή Λέσχιανη

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες αστυνομικών, κλιμακίου της ΕΜΑΚ και εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση αναζήτησης 58χρονου τροφίμου στις «Ασπρες Πεταλούδες» Αχιλλέα Αντωνίου, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε χθές το μεσημέρι στην Αστυνομία.

Η εξαφάνιση του 58χρονου, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down σήμανε συναγερμό και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος, ταυτόχρονα με τις εκτεταμένες έρευνες, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του με την επείγουσα έκκληση ενημέρωσης όσων είχαν την οποιαδήποτε πληροφορία, φοβούμενοι για τυχόν κινδύνους που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο τρόφιμος μακριά από το προστατευόμενο περιβάλλον του Ιδρύματος.

Νωρίς το πρωί στο Βόλο είχε καταφθάσει και ξεκινούσε τις έρευνες κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για τον εντοπισμό αγνοούμενων, ενώ στις έρευνες συμμετείχε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, καθώς και οκτώ εθελοντές με δύο οχήματα και δύο δίκυκλες μηχανές.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα Μελισσάτικα και στο Φυτόκο. Ο 58χρονος στις 12.45 το μεσημέρι, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στη Λέσχιανη Μακρινίτσας. Ηταν εξαντλημένος από τη σχεδόν 24ωρη περιπλάνησή του, χωρίς φαγητό και ύπνο, αλλά ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία του. Επέστρεψε στο Ιδρυμα, όπου του παρασχέθηκε κάθε φροντίδα.

Καθοριστική συμβολή

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες», που υπογράφουν ο πρόεδρος Αθ. Μπακαλιάνος και ο γραμματέας Ιωάν. Βακιάνης αναφέρονται τα εξής:

«Στις 12:45’, σήμερα, Παρασκευή 25/7, βρέθηκε ο αγνοούμενος Αντωνίου Αχιλλέας σε άριστη κατάσταση σε δασική έκταση στη περιοχή Λέσχιανη Μακρινίτσας από ομάδα του Ιδρύματος αποτελούμενη από την Κοινωνική Λειτουργό του Ιδρύματος κα. Μπολολού, τη Ψυχολόγο του Ιδρύματος κα. Βεργούλια και την υπάλληλο του Ιδρύματος κα. Μαρκάκη. Επέστρεψαν στο Ιδρυμα συνοδεία της Ο.Π.Κ.Ε. Α.Δ. Μαγνησίας, που έκανε έρευνα πλησίον του σημείου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Ταξίαρχο κ. Διανέλλο Νικόλαο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τον Διευθυντή Ασφαλείας Μαγνησίας κ. Καραΐσκο Βασίλειο, το Διοικητή του Α.Τ. Νέας Ιωνίας κ. Καλαμπόκα Αθανάσιο με την ομάδα ΔΙΑΣ που άμεσα βρέθηκαν δίπλα μας καθώς και την Ο.Π.Κ.Ε. Α.Δ. Μαγνησίας, που δίπλα μας πάντα συνόδευσαν στο Ιδρυμα τον Αχιλλέα.

Επίσης ευχαριστούμε τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας και το Διοικητή της Αντιπύραρχο κ. Πόζογλου Χαράλαμπο, το πυροσβέστη κ. Ράπτη Φώτη, τον Επιχειρησιακό Αξιωματικό Πυραγό κ. Κούργια Γεώργιο, το Πυρονόμο κ. Ποντίδα Αγγελο, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Μαγνησίας Αντιπύραρχο κ. Κυρίτση Αγγελο, τη Πυραγό κα. Παπαμανουήλ Παρασκευή και το Πυρονόμο κ. Ιατρό Γεώργιο, καθώς και τους ανθρώπους της ΕΜΑΚ που βοήθησαν με τη συμμετοχή ειδικού σκύλου.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Μαγνησίας, και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ζ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας για την καθοριστική συμβολή τους στον εντοπισμό του Αχιλλέα.

Ευχαριστούμε πολύ τα ΜΜΕ που με την υπεύθυνη στάση τους συνέβαλλαν στη προσπάθειά μας και όλους τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον και την καθοριστική πληροφόρηση, που οδήγησε σε αίσιο τέλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου