ΤΟΠΙΚΑ

Στο κόκκινο και οι τρεις Σταθμοί Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης

στο-κόκκινο-και-οι-τρεις-σταθμοί-μέτρη-401245

Κόκκινο χτύπησαν χθες και οι τρεις Σταθμοί Μέτρησης της Αέριας Ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι για τρίτη συνεχή ημέρα καταγράφουν υπερβάσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της πόλης. Η μέγιστη τιμή των ΡΜ χθες ήταν 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ από το απόγευμα κι έπειτα τα φορτία των αιωρούμενων σωματιδίων παρουσίαζαν αυξητική πορεία.

Στα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έφτασαν τα μικροσωματίδια στις 7.15 το απόγευμα, σύμφωνα με τους δείκτες του Σταθμού Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης στο κτήριο Παπαστράτος. Οι υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, μειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες, κι έπειτα εκτοξεύθηκαν και πάλι ξεπερνώντας κατά πολύ τα 150 μικρογραμμάρια.

Υψηλές τιμές μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κατέγραψε και ο Σταθμός στο Πεδίον του Άρεως με τη μέγιστη τιμή να φτάνει τα 156 μικρογραμμάρια στις 8.45 το βράδυ. Ίδια εικόνα επικρατούσε και στην περιοχή του Φυτόκου, όπου ο Σταθμός κατέγραψε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 121 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Η γενική εικόνα χθες και από τους τρεις Σταθμούς ήταν πως οι υπερβάσεις δεν ήταν στιγμιαίες αλλά συνεχείς και οι δείκτες εκτοξεύθηκαν τις πολύ πρωινές ώρες και μετά τις 7 περίπου το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου