ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμέτωποι με νέες φουρτούνες οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

αντιμέτωποι-με-νέες-φουρτούνες-οι-ιδι-4013

Μπαράζ ακυρώσεων από Σερβία, με τους ξενοδόχους της Μαγνησίας να δίνουν μάχη σε αβέβαιο περιβάλλον

Αντιμέτωποι με νέες φουρτούνες οι ξενοδόχοι, με μπαράζ ακυρώσεων από τη Σερβία μετά το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων μέχρι τις 15 Ιουλίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη συγκεκριμένη χώρα. Η νέα ανατροπή έρχεται σε περίοδο, που τα ποσοστά πληρότητας δεν ξεπερνούν το 30% στη Μαγνησία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ενώ άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αφίξεις από το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αναστάτωση και ανατροπές σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη σεζόν, με την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας να συνιστά ψυχραιμία στα μέλη της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έρχονται κάθε τόσο στην επιφάνεια.

Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Μας ανησυχεί το ζήτημα με τους Σέρβους, διότι είναι δυναμική αγορά, η οποία ανεβαίνει συνέχεια. Δεν γνωρίζουμε αν το σταμάτημα των Σέρβων θα διαρκέσει για 15 μέρες ή περισσότερο. Προς το παρόν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν κρατήσεις, οι οποίες ακυρώνονται. Από την πλευρά μας συμβουλεύουμε τους συναδέλφους να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προτρέπουν και τους επισκέπτες να πράττουν το ίδιο».

Πάγια θέση του προέδρου είναι ότι η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, ενώ όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «επικρατεί απίστευτος πανικός και σε όλο αυτό συνιστούμε ψυχραιμία και τήρηση των πρωτοκόλλων. Ελπίζουμε να μην προκύψουν άλλες ανατροπές και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Με ψύχραιμη ματιά αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. «Είναι τεράστιες οι επιπτώσεις στον τουρισμό μετά την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα στους Σέρβους τουρίστες μέχρι τις 15 Ιουλίου. Οταν ξεκινήσαμε την τουριστική σεζόν γνωρίζαμε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Γνωρίζαμε ότι επιχειρούμε σε εποχές πανδημίας και υγειονομικής κρίσης. Για αυτό καταφέραμε να θωρακίσουμε την επιχείρησή μας απέναντι στην πανδημία, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, συνεχίζουμε το έργο μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε θα έρθει. Για να σταθεί ο τουρισμός χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των πολιτικών, των επιδημιολόγων. Αυτή τη στιγμή κάνουμε αγώνα, αντιμετωπίζοντας αόρατο εχθρό», υπογράμμισε.

Για πολύ μικρή κίνηση κάνει λόγο η ξενοδόχος Δήμητρα Αγριγιάννη, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή της Κορόπης. «Υπήρχαν κρατήσεις από Σέρβους, που έχουν ακυρωθεί. Λόγω των τελευταίων εξελίξεων δεν υπάρχει πληρότητα. Γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η κίνηση είναι πάρα πολύ χαμηλή. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η σεζόν και πρέπει κάτι να γίνει γιατί τα πρωτόκολλα απαιτούν επιπλέον κόστος, ρευστότητα δεν υπάρχει, η κατάσταση είναι αβέβαιη και δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί», είπε.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος ο ξενοδόχος Πάρις Κονιόρδος, ο οποίος χρησιμοποιεί την έκφραση «Βατερλό» για να περιγράψει την τουριστική σεζόν και τις αντίξοες καταστάσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι ξενοδόχοι. «Κάνοντας δέκα κρατήσεις την ημέρα, άρχισαν και οι ακυρώσεις. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι εάν τα γραφεία εξωτερικού, με τα οποία συνεργαζόμαστε, θα μας πληρώσουν. Είναι μεγάλο το ρίσκο, διότι μπορεί να έχουμε κάποιες κρατήσεις που ενδέχεται να μην πληρωθούν ποτέ». Παράλληλα κάνει λόγο για μπαράζ ακυρώσεων από τη Σερβία, διότι το κλίμα αβεβαιότητας διατηρείται και «δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, πώς θα εξελιχθεί η πανδημία», εξήγησε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου