ΤΟΠΙΚΑ

Νέος συναγερμός για δηλητήριο στο νερό στον Αγιο Βλάσιο

νέος-συναγερμός-για-δηλητήριο-στο-νερ-400948

Επέμβαση της Αστυνομίας για την προσαγωγή υπόπτου, τον οποίο εντόπισε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πέστροφες»

Νέος συναγερμός σήμανε αργά χθες το μεσημέρι στον Αγιο Βλάσιο. Το νερό στο ρέμα της περιοχής έγινε και πάλι θολό, όπως την περασμένη Παρασκευή, οπότε και εκατοντάδες ψάρια που εκτρέφονται στο ιχθυοτροφείο του εστιατορίου «Πέστροφες», το οποίο τροφοδοτείται με νερό από το ρέμα, θανατώθηκαν από δηλητηριώδη, όπως εικάζεται, ουσία.

Το εστιατόριο μετά την καταστροφή των χιλιάδων ευρώ που υπέστη δεν λειτουργεί. Ωστόσο ο γιος του ιδιοκτήτη δίνει καθημερινά το «παρών» στην επιχείρηση εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των αναλύσεων δειγμάτων που λήφθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ από το ρέμα και τις δεξαμενές υδροδότησης και από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας από τα νεκρά ψάρια.

Χθες λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι ήταν εκείνος που διαπίστωσε ότι το νερό θόλωσε ξαφνικά όπως την περασμένη Παρασκευή. Αρχισε να ανηφορίζει προς την πηγή ακολουθώντας τη «γραμμή» του ρέματος, όταν σε κάποιο σημείο εντόπισε ανθρώπινη παρουσία. «Ηταν σκυμμένος πάνω από το αυλάκι και κάτι έκανε, που δεν πρόλαβα να δω», περιγράφει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Του ζήτησε να τον ακολουθήσει και κάλεσε την Αστυνομία. Επί τόπου έσπευσε αστυνομικό κλιμάκιο για τη λήψη καταθέσεων. Ο ύποπτος δήλωσε ότι είχε πάει για δουλειά, που τον είχε στείλει το αφεντικό του με τον οποίο φέρεται ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε προσωπικές διαφορές στο παρελθόν.

Ωστόσο κανείς δεν προχώρησε στην κατάθεση μηνύσεων και το συμβάν έληξε προς το παρόν εκεί. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών για να είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη και στη συνέχεια να κινηθούμε αναλόγως», λέει ο γιος του ιδιοκτήτη του ξακουστού εστιατορίου.

Χθες πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου έκανε γνωστό ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων θα γίνουν γνωστά σήμερα και θα ενημερωθεί και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει επιβληθεί προληπτικά απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις περιοχές των Ανω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, των Πλατανιδίων και για τις κοινόχρηστες βρύσες στο Μαλάκι. Απαγόρευση ισχύει και για το νερό του ρέματος, μέσω του οποίου ποτίζονται ζώα και αρδεύονται καλλιέργειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου