ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση βοήθειας για τον Φόντα, τον συμπαθητικό σκύλο που παρέλυσε

εκκληση-βοήθειας-για-τον-φόντα-τον-συμ-400902

Είχε βρει καταφύγιο στη φιλόξενη αγκαλιά αστυνομικών, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧΕ έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο

Μεγάλη εκστρατεία για τον αδέσποτο Φόντα, τον σκυλάκο που έχει μείνει παράλυτος μετά την παράσυρσή του από ΙΧΕ αυτοκίνητο έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας πριν από ενάμιση περίπου μήνα, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Στόχος να μπορέσει ο παράλυτος σκυλάκος να υποβληθεί σε επέμβαση για να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να συνεχίσει την έστω και αδέσποτη ζωή του.

Ο Φόντας, όπως ονόμασαν τον αδέσποτο σκυλάκο που βρέθηκε στο κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας αστυνομικοί, απολάμβανε τις φροντίδες φιλόζωων ένστολων που τον τάιζαν, τον πότιζαν και του χάριζαν τα χάδια τους κάθε φορά που προσέρχονταν για ανάληψη υπηρεσίας. Τη ζεστή τους αγκαλιά εμπιστεύτηκε ο Φόντας, ο οποίος παρέμενε στην περιοχή, όπου ήξερε ότι δεν θα πεινάσει και δεν θα κινδυνεύσει.

Πριν από ενάμιση μήνα χτυπήθηκε από διερχόμενο ΙΧ, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη και να έχει παραλύσει στα δύο πίσω πόδια του.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Απευθύνθηκε σε κτηνιάτρους, που του έχουν δώσει συντηρητική αγωγή, ενώ ταυτόχρονα τον προμήθευσε με τροχήλατο καροτσάκι για να μπορεί τουλάχιστον να σηκώνεται και να κάνει την ανάγκη του. Μέλος της Φιλοζωικής φιλοξενεί τον κλινήρη σκυλάκο και τον φροντίζει. Λόγω όμως της ακινησίας το σώμα του έχει αρχίσει να «ανοίγει».

Η ΦΙ.Ο.Β. έχει έρθει σε επαφή με νευροχειρουργό στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να μπορέσει να βοηθηθεί ο Φόντας. «Εχουμε ραντεβού μαζί του την ερχόμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου. Αν η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε θα χρειαστούμε βοήθεια», αναφέρει η εκπρόσωπος της ΦΙ.Ο.Β. Μάγδα Σουσουρή, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου. Ηδη μάλιστα έχει συγκεντρωθεί ένα μικρό ποσό, που επέτρεψε τον ορισμό του ραντεβού στο Α.Π.Θ.

Για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας για την αποκατάσταση της υγείας του Φόντα η Φ.Ι.Ο.Β. διαθέτει λογαριασμό (Αρ. Λογ. 5612 -060849 – 106 και IBAN GR 52017261220005612060849106 ΦΙ.Ο.Β. Τράπεζα Πειραιώς), ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αφήνει χρήματα στον κουμπαρά της ΦΙ.Ο.Β. στο κατάστημα «Κλειδιά Ταρζέντης» (οδός Ιάσονος δίπλα από τον Κωτσόβολο).

Φέτος «έβρεξε» αδέσποτα κουτάβια

Αυτή τη στιγμή η ΦΙ.Ο.Β. φροντίζει περί τα 45 αδέσποτα σκυλάκια, πρώην κακοποιημένα, άρρωστα. «Στόχος μας είναι να βρουν τη δική τους οικογένεια, που θα τα υιοθετήσει και θα τα κρατήσει κοντά της. Δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία. Πολλοί θεωρούν ότι ένα ζώο είναι παιχνίδι κι όταν θα το βαρεθούν ή δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του θα το εγκαταλείψουν. Δεν είναι έτσι», αναφέρει η κ. Σουσουρή κάνοντας λόγο για έξαρση των αδέσποτων από την αρχή του έτους.

«Φέτος έβρεξε… κουτάβια, μικρόσωμα σκυλάκια και σκυλιά ράτσας. Αυτά είναι πρώην δεσποζόμενα. Δεν δικαιολογείται με 400 στειρώσεις τον χρόνο να υπάρχει τέτοιος αριθμός νέων αδέσποτων. Για να επιλυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να γίνει καταγραφή των δεσποζόμενων», σημειώνει η κ. Σουσουρή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου