ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών και δασκάλων Α΄ Δημοτικού

σεμινάριο-εκπαίδευσης-νηπιαγωγών-κα-400332

Σεμινάριο εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του νομού Πέλλας σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειονότητα των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα. Το παραπάνω πρόγραμμα εφαρμόζεται από τους εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς σε μαθητές με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2021 (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) από τις 17:00 έως τις 20:00.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής», Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος ή μέσω email στο: [email protected], έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, από τις 9:30 έως τις 14:30, ενώ πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα: 2421038030, 2421038050.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 20 άτομα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Επίσης, η «Πρόταση Ζωής» στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων, θα πραγματοποιήσει ομάδα γονέων παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας, μέσω διαδικτύου.

Η ομάδα θα ολοκληρωθεί σε 7 δίωρες συναντήσεις όπου θα αναπτυχθούν με βιωματικό τρόπο οι εξής θεματικές: Εξάρτηση – αίτια, Ανάγκες παιδιών, Η έννοια της αυτοεκτίμησης και η ενίσχυσή της, Επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση στην οικογένεια και Πειθαρχία – όρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου