ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις δημιουργικότητας και καινοτομίας στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου

δράσεις-δημιουργικότητας-και-καινοτ-400305

Ομιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας λειτουργούν στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα και απευθύνονται στους μαθητές του σχολείου, όσο και σε μαθητές άλλων σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου προτάθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2021-2022, οι εξής δράσεις: Ρομποτική – stem. Είστε vloggers; Προβληματίζεστε; Καιρός να ταράξετε λιμνάζοντα ύδατα! Η πρόκληση του 1821. Θεατρικό εργαστήρι. Ιστορική περίπατοι: Η περίπτωση του Βόλου μετά το μεγάλο σεισμό του 1955. Ξυπνώντας τη συλλογική μνήμη. Δημιουργική ανάγνωση – δημιουργική γραφή. Χρώματα και αρώματα. Βλέποντας τη Γεωμετρία με άλλα μάτια. Ελλάδα – Κίνα / Εμβαδά- Τάνγκραμ / Αξιωματική θεώρηση – Εμπειρική θεώρηση.

Επίσης προτείνονται: Η ιστορία των αριθμών. Οι αριθμοί πριν την Αρχαία Ελλάδα. Οι αριθμοί στην Αρχαία Ελλάδα και όχι μόνον. Η αλγεβρική αξιωματική προσέγγιση των αριθμών (Dedekind-Peano). Αλυτα προβλήματα σε σχέση με τους αριθμούς. Αριθμολογία.

Κινηματογραφική Λέσχη: «Κοινωνικά διλήμματα και κινηματογράφος». Ζωντάνια και χαρά στη ζωή μας! Χτίζοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων. Αναβίωση του πειράματος του Ερατοσθένη. Εθελοντισμός. Οργάνωση σχολικών ομάδων βόλεϊ για αγόρια και κορίτσια.

Οι όμιλοι απευθύνονται στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων που μπορεί να βρίσκουν ενδιαφέροντα τα παραπάνω θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ένας μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε δύο ομίλους κατ’ ανώτατο όριο. Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα σε ημέρα που ορίζεται σε συμφωνία με τους μαθητές. Το ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας ενός ομίλου είναι οι δύο διδακτικές ώρες και το μέγιστο, κατ΄ εξαίρεση, οι τέσσερις ώρες. Επίσης η λειτουργία – συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας τους οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητές τους και αφορμή να ασχοληθούν δημιουργικά με θέματα ελκυστικά, που περιλαμβάνονται στο ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις/αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους ομίλους υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου από τους ασκούντες την γονική μέριμνα μέχρι 1/10/2021. Περισσότερες πληροφορίες για κάθε έναν από τους παραπάνω ομίλους στο https://blogs.sch.gr/2lykvolo/scholeio/

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου, στους συμμετέχοντες μαθητές χορηγείται πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του σχολείου 2421039566.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου