ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα εκτός απροόπτου οι πρόσφυγες στο Βόλο

σήμερα-εκτός-απροόπτου-οι-πρόσφυγες-σ-39956

Βαριές εκφράσεις ακούστηκαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όταν το σώμα κλήθηκε να κάνει αποδεκτή δωρεά του κ. Ι. Μόζα για την φιλοξενία των προσφύγων. Γιώργος Μουλάς, Αποστόλης Μαλαματίνης και Νίκος Κανελλής, εξαπέλυσαν μύδρους, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να εγκρίνει τη δωρεά.

«Πολύ φιλόξενοι είστε. Ντροπή σας. Ψηφίζετε εναντίον», ξέσπασε στις αρνητικές ψήφους των κ.κ. Ν. Κανελλή και Θεοδ. Τσαλούχα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς. «Προσέξτε μόνο γιατί η ζωή έχει γυρίσματα. Μη βρεθείς σε αυτή τη θέση», συνέχισε ο ίδιος.

«Η ντροπή είναι δική σας, που κάνετε κλειστά κέντρα και παίζετε το παιχνίδι της κυβέρνησης. Κάνετε παρέα με χρυσαυγίτες», απάντησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

«Αντε ρε γραφικέ, φασιστάκο της αριστεράς. Κουκουλοφόρε, που σε ακούμε 18 μήνες», αντέδρασε ο αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων, Απ. Μαλατίνης.

«Γραφικός είσαι και φαίνεσαι», αντέδρασε ο Ν. Κανελλής.

«Είσαι νέος άνθρωπος με φασιστικές αντιλήψεις. Γράψατε μαύρη σελίδα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα συμπεράσματα είναι για την κοινωνία», συνέχισε ο Γ. Μουλάς.

Ο κ. Κανελλής ζητούσε το λόγο επί προσωπικού, αλλά τα μικρόφωνα παρέμειναν κλειστά. «Ωραίοι είστε. Ολοι εναντίον ενός και κλείνετε τα μικρόφωνα για να μη με αφήσετε να μιλήσω. Εσείς, το παρεάκι του Ηλιόπουλου», έλεγε σε έντονο ύφος εκτός μικροφώνου ο κ. Κανελλής.

Προηγουμένως, δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών και ανεξάρτητοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, κατά πόσο οι εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. πληρούν τις προδιαγραφές για την φιλοξενία προσφύγων. Ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου επανέλαβε ότι ο χώρος είναι ο πλέον ανθρώπινος για τη φιλοξενία των προσφύγων, ενώ υπογράμμισε ότι την ευθύνη της λειτουργίας θα έχει ο στρατός.

Ηδη, σύμφωνα με το Γ.Γ. του δήμου Βόλου, Στ. Διαμαντίδη, στο χώρο λειτουργεί ψύξη – θέρμανση, έχουν μεταφερθεί ντουζιέρες και τουαλέτες γιατί αυτές που είχαν οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν, ενώ ανατέθηκε σε εταιρεία catering η σίτιση των προσφύγων με τρία γεύματα την ημέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντίδη έχει δημιουργηθεί εποπτεύον όργανο στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Βόλου με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά, προκειμένου να συμβάλλει εφόσον ζητηθεί.

Σήμερα οι πρόσφυγες στο Βόλο

Σήμερα, πιθανότατα αναμένεται να καταφθάσουν τελικώς οι πρώτοι πρόσφυγες στο Βόλο. Πρόκειται για 200- 300 άτομα, που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Βόλου- Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου