ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: «Συκοφαντούν για να καλύψουν τις πομπές τους»

δασ-οτα-μαγνησίας-συκοφαντούν-για-να-399068

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προχώρησε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία προς την παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή», μιλώντας για συκοφαντίες της τελευταίας που σκοπούν έχουν να καλύψουν τις πομπές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΑΣ-ΟΤΑ:

«Ο κατήφορος του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή») δεν έχει τέλος. Αφού «έλυσαν» τα προβλήματα των συναδέλφων στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου, έβαλαν πλώρη και για άλλους Δήμους. Συνηθισμένοι όμως στις βρώμικες μεθοδεύσεις από τότε που ανέλαβαν την ευθύνη του Συλλόγου με καλπονοθείες, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις συκοφαντίες, ακόμα και όταν προφασίζονται ότι ασχολούνται με κάποια από τα προβλήματα που καίνε τους συναδέλφους. Έτσι στην τελευταία ανακοίνωση τους, μετά από περιοδεία που έκαναν δίχως να ενημερώσουν όλα τα μέλη του Δ.Σ (χρησιμοποιώντας άραγε χρήματα του Συλλόγου για έξοδα κίνησης;), εγκαλούν εκλεγμένο με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, εργαζόμενο στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ότι «σφυρίζει αδιάφορα» για τα οξυμένα προβλήματα στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επειδή τα μέλη του Προεδρείου απουσίαζαν συστηματικά και τα χρόνια της πανδημίας από κάθε διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, τους θυμίζουμε ορισμένα γεγονότα που γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι:

  • Αν σήμερα ολοκληρώνεται η κατασκευή αμαξοστάσιου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αυτό οφείλεται στις συνεχείς παρεμβάσεις των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας. Με ανακοίνωση της παράταξης μας στις 15/12/2020 καταγγέλαμε τον συστηματικό εμπαιγμό από το Δήμαρχο Δ. Νασίκα των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που μαζεύονταν «στο δρόμο για να ξεκινήσουν την εργασία τους, δίχως τουαλέτες, νερό και σαπούνι». Απαιτούσαμε «την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Ρήγα Φεραίου.…. Την κατασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του αμαξοστασίου του Δήμου, έργο που θα είναι προς όφελος εργαζομένων και δημοτών». Που βρίσκονταν άραγε τότε οι συκοφάντες του Προεδρείου; Ήταν άφαντοι, γι αυτό και εκδώσαμε «Amber Alert» γι αυτούς από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες.
  • Στις 3/3/2021 η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας είχε καταγγείλει με νέα ανακοίνωση της το εργατικό ατύχημα σε συναδέλφισσα εργαζόμενη της 3Κ, συνοδό απορριμματοφόρου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Επισημαίναμε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετώπιζαν ειδικά οι γυναίκες εργαζόμενες στην Καθαριότητα.

Τι μέτρα πήραν τότε τα μέλη του Προεδρείου, που σήμερα καμώνονται τους αγωνιστές για να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου; Ως συνήθως ήταν απόντες στις κρίσιμες στιγμές. Πολύ αργά θυμήθηκαν να καλέσουν

την Επιθεώρηση Εργασίας να πράξει το αυτονόητο, αντιγράφοντας απλά παλιότερες ανακοινώσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας. Οι συνάδελφοι όμως δεν έχουν «μνήμη χρυσόψαρου», όπως νομίζουν.

  • Τα μέλη του Προεδρείου προτιμούν επίσης να μην θυμούνται ότι στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπήρχε μέχρι το 2015 ιδιώτης – εργολάβος στην Καθαριότητα, που πετάχτηκε έξω μετά τις παρεμβάσεις των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Στο Προεδρείο του Συλλόγου ταιριάζει γάντι η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας είναι περήφανη γιατί έχει στις γραμμές της εργαζόμενους – αγωνιστές που με τη στάση ζωής τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι οι εργαζόμενοι μπορούν με τους αγώνες τους να φτιάξουν μια καλύτερη κοινωνία.

Μας χωρίζει άβυσσος από την πρακτική της παράταξης «Πλαγερά – Συνδικαλιστική Ανατροπή» που, για να πετύχει τους στόχους της στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, χρησιμοποιεί δίχως ντροπή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου δύο δακτυλοδεικτούμενους εργαζόμενους με ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές, που καταγγέλλονται εγγράφως στην Υπηρεσία τους από συναδέλφους τους, αλλά και από δημότες στο διαδίκτυο.

Αν αναζητούν απόντες από τους αγώνες, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη. Ας αναζητήσουν την (ανύπαρκτη) παρέμβαση των εκλεγμένων «συνδικαλιστών» της παράταξης «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή» (ο ένας και μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ) που, αν και εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων Βόλου και Αλμυρού, έχουν πιει το «αμίλητο νερό» μπροστά στα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα, στους σχεδιασμούς των Δημοτικών Αρχών των Δήμων της περιοχής για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, στις πιέσεις των διευθυντών στους εργαζόμενους της Καθαριότητας, στο κόψιμο των υπερωριών και σε τόσα άλλα. Αγωνιστές να σου πετύχουν!!

Στα «μάρμαρα» της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, «κακιά σκουριά δεν πιάνει». Η λάσπη θα τους γυρίσει όλη πάνω τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου