ΤΟΠΙΚΑ

Ι.Σ.Μ.: Βγάζει στη φόρα τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

ι-σ-μ-βγάζει-στη-φόρα-τις-οφειλές-του-εο-398564

Σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους οδηγούνται οι γιατροί

Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαστηριακοί και κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο. Εξαιτίας των οφειλών του Οργανισμού, οι συμβεβλημένοι γιατροί βιώνουν εν μέσω capital controls σε ένα πρωτοφανές ασφυκτικό, από οικονομικής απόψεως, περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζονται και μοιραία να οδηγούνται σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θα δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία γύρω από τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου. Στη συνέντευξη Τύπου θα έχουν παρουσία και εκπρόσωποι εργαστηριακών γιατρών.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. «Εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση, οι γιατροί δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις όρθιες με ευθύνη και υπαιτιότητα του Οργανισμού.

Οι γιατροί έχουν οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα υλικά. Μοιραία οδηγούνται στο κλείσιμο», είπε ο ίδιος.

Η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου θα ενημερώσει αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις πληρωμές για τις εξετάσεις του 2014 και τις επιστροφές χρημάτων.

Εξάλλου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πήρε θέση στο θέμα που ανέκυψε με τη διακοπή εργασιών μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με ανακοίνωση – απάντηση κατήγγειλε ως «απαράδεκτη, εξοργιστική και προσβλητική» την ανυπόγραφη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία ο Οργανισμός απειλεί με μονομερή καταγγελία των συμβάσεων τους γιατρούς εκείνους που θα κάνουν διακοπή εργασιών λόγω των αυξημένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η Διοίκηση του Συλλόγου κάλεσε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης και να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΙΣΜ προειδοποιεί ότι: «η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών θα είναι μονόδρομος».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου