ΤΟΠΙΚΑ

Μπίζνα με φόντο αντιεμβολιαστές

μπίζνα-με-φόντο-αντιεμβολιαστές-397870

Μεγάλη μπίζνα με φόντο τους αντιεμβολιαστές φέρεται να έχει στηθεί και στον Βόλο με στόχο ομαδικές προσφυγές κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον κορονοϊό.

Υποψήφιοι «πελάτες» υγειονομικοί, που αντιδρούν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και έχουν τεθεί από 1ης Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας από το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς επίσης και γονείς που διατηρούν ενστάσεις για τη διαδικασία των self tests στα παιδιά τους και διαφωνούν στο ενδεχόμενο εμβολιασμού τους.

Πίσω από όλα αυτά έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένη σελίδα στα social media, η «Θεσσαλική Ενωση Πολιτών» που επιχειρεί να κατευθύνει τους πολίτες και προς συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο στον Βόλο.

Η «επώνυμη» ιστοσελίδα με δύο αναρτήσεις ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο (αναγράφει και την επωνυμία του) αναλαμβάνει να υποβάλει αφενός ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε «υγειονομικούς καθώς και σε όσους πλήττονται», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αφετέρου σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρέχεται σε κάθε γονέα που επιθυμεί να την υπογράψει συγκεκριμένη δήλωση με την οποία «επιφυλάσσεται στην υπ. Παιδείας και στον διευθυντή του σχολείου, δεν δίνει τη συγκατάθεσή του και αρνείται κατηγορηματικά τη διενέργεια κάθε διαγνωστικής ιατρικής πράξης (self ή rapid test για covid 19)στο παιδί του». Ομοίως του δίνεται η δυνατότητα να δηλώσει ότι «αρνείται κατηγορηματικά τη διενέργεια εμβολιασμού για covid 19 στο παιδί του, από οποιονδήποτε φορέα ή ακόμη και την παρακίνησή του ή προτροπή του προς κάτι τέτοιο».

Επισημαίνεται ότι με εγκύκλιο του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, έθεσε τη Δικαιοσύνη σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η πολύπλευρη, πολύμηνη και κοπιώδης προσπάθεια πολιτείας και πολιτών για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη, μάλιστα, διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνώνται για βαριά εγκλήματα που σχετίζονται με την απώλεια της ζωής πολιτών και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί 18 ιστοσελίδες με κλειστές ομάδες και προφίλ. Εξ αυτών, επτά υποθέσεις θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα. Οι επτά αυτές υποθέσεις αφορούν προτροπή σε ανυπακοή και κάποιες «πωλήσεις» μηνύσεων και νομικών συμβουλών.

Το επόμενο βήμα είναι η ποινική αξιολόγηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα και οι διώξεις.
Παράλληλα, εξετάζεται ποιες ποινικές διώξεις θα είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Σήμερα Τρίτη θα ανακοινωθούν τα πορίσματα από την ΕΛΑΣ.
«Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης γνωστό ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

Διχαστικός ο λόγος στη σελίδα

Ο επίσημος διαχειριστής της συγκεκριμένης σελίδας στα social media είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία. Φέρεται να είναι εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων των αντιεμβολιαστών σε επίπεδο Βόλου και Θεσσαλίας.

Και αυτό μπορεί να μην είναι μεμπτό καθώς ο καθένας κρίνεται για τις απόψεις και τις πράξεις του, αν ο δημόσιος λόγος που εκφράζεται από τη συγκεκριμένη σελίδα δεν ήταν διχαστικός.

Ειδικότερα σε ένα σημείο που αφορά σε κάλεσμα στους πολίτες που διαφωνούν με τους εμβολιασμούς επισημαίνεται: «Είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου και κατά του συγκεκριμένου ιού. Δεν χρειάζεται να είμαστε επιστήμονες… για να γίνουμε ανόητοι και ινδικά χοιρίδια. Οι πολιτικοί απατ…..μας εξαπατούν ξανά και ξανά και οδηγούν την Ελλάδα καθ τους Έλληνες, σε καθολική φτωχοποίηση και αργό θάνατο. Ζούμε πλέον εγκληματική πολιτική, εάν καταλάβατε. Όμως η ζωή είναι δική σας και δικά σας και τα παιδιά. Ελάτε με προτάσεις και αποστάσεις, για να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε για τις καταγγελίες, μηνύσεις και προσφυγές που ήδη κατατέθηκαν με εφικτές, δίκαιες και συνταγματικές λύσεις. Ελάτε να δούμε και από κοντά, αν μας αρέσει να ζούμε κ να διασκεδάζουμε, ως πειραματόζωα ή ως ελεύθεροι. Πάρτε τον καφέ, γαλατάκι ή γιαουρτάκι στο χέρι (όρθιοι ή καθιστοί), μέσα στον πεζόδρομο και έξω από τα μαγαζιά για εμβολιασμένους επί της οδού Κουμουνδούρου, για να γνωριστούμε, να πιούμε και να τα πούμε όλα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου