ΤΟΠΙΚΑ

Πληρωμή του ΚΕΑ 24 ώρες μετά, λόγω λάθους

πληρωμή-του-κεα-24-ώρες-μετά-λόγω-λάθους-396100

Με καθυστέρηση 24ωρών πιστώνεται στους δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν καρτερικά τα χρήματα.

Σε πολλές τράπεζες του Βόλου χθες το πρωί δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, καθώς δικαιούχοι πηγαινοέρχονταν αναζητώντας τα χρήματα στα ΑΤΜ, ανάληψη όμως δεν μπορούσαν να κάνουν, αφού οι λογαριασμοί ήταν άδειοι, διότι τα χρήματα δεν είχαν πιστωθεί.

Μέχρι να εκδώσει ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΑ όλοι οι δικαιούχοι βρίσκονταν στα σκοτάδια. Τελικά πήραν βαθιά ανάσα μόλις ο Οργανισμός ενημέρωσε επίσημα ότι από χθες το απόγευμα θα πιστώνονται τα χρήματα, όπως και έγινε τελικά.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε λανθασμένη ενημέρωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στους αρμοδίους της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα να πιστώνονται από χθες το απόγευμα, αντί το απόγευμα της Δευτέρας.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η καταβολή θα γινόταν στις 28 Αυγούστου, στην συνέχεια όμως ο ΟΠΕΚΑ έβγαλε ανακοίνωση και ανέφερε ότι το ΚΕΑ θα πληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Στο σημείο αυτό όπως όλα δείχνουν έγινε το μπέρδεμα και ενώ προχθές Δευτέρα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΑ υπέγραψε την πίστωση στους λογαριασμούς, η ΗΔΙΚΑ δεν πίστωσε τα χρήματα γιατί γνώριζε ως ημερομηνία πληρωμής την 28η Αυγούστου.

Ετσι τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς χθες το μεσημέρι και από το απόγευμα άρχισαν οι αναλήψεις.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ η καταβολή της δόσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Αυγούστου θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου το πρωί, με βάση τις διαδικασίες του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ.

Ο Οργανισμός ζήτησε την κατανόηση των δικαιούχων για τη μικρή καθυστέρηση πληρωμής κατά μία ημέρα, η οποία όπως προαναφέρθηκε «οφείλεται σε τεχνική αστοχία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ΟΠΕΚΑ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έφερε σε πέρας μεγάλο αριθμό πληρωμών οκτώ διαφορετικών παροχών και επιδομάτων σε περισσότερους από 750.000 δικαιούχους και συνολικής δαπάνης μεγαλύτερης των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου