ΤΟΠΙΚΑ

Μεταγωγές για τη συμπλοκή στις φυλακές Βόλου

μεταγωγές-για-τη-συμπλοκή-στις-φυλακέ-396085

Στους 11 που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο του Σαββάτου

Πειθαρχική μεταγωγή και στους έντεκα κρατούμενους των φυλακών Βόλου, που το Σάββατο το βράδυ συνεπλάκησαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο.

Τιμώρησε με τη μεγαλύτερη των πειθαρχικών ποινών όλους τους κρατούμενους που ενεπλάκησαν στο άγριο επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε αναστάτωση και αναταραχή στις φυλακές του Βόλου και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή.

Κατά τη διάρκεια του σκηνικού έντασης καταστράφηκαν κάμερες ασφαλείας, σώματα θέρμανσης, πόρτες από τις εσωτερικές σκοπιές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν απλώς διασταυρώθηκαν στους διαδρόμους των φυλακών Σύρος και Αφγανός με Αλβανό, με τον οποίο είχαν προηγούμενα από άλλη συμπλοκή που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Σε δευτερόλεπτα τα αίματα άναψαν και η ένταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Στις φυλακές Βόλου σήμανε συναγερμός, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς να έρχονται αντιμέτωποι με κινδύνους προκειμένου να επαναφέρουν την τάξη.

Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Στους δύο κρατούμενους που επιτέθηκαν στον Αλβανό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη αναταραχή επιβλήθηκε ποινή για άσκηση βίας κατά συγκρατούμενου. Στους έντεκα κρατούμενους που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή για εξύβριση κατά αστυνομικών και για καταστροφή περιουσιακών στοιχείων.

Το σκηνικό έντασης σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ και οι κρατούμενοι χτυπούσαν ο ένας τον άλλο και παράλληλα κατέστρεφαν αντικείμενα των φυλακών.

Το επεισόδιο διήρκεσε μισή ώρα, όμως ο χρόνος αρκούσε για να σημειωθούν εκτεταμένες καταστροφές. Οι κρατούμενοι που συνεπλάκησαν δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά υπέστησαν επιπόλαιους τραυματισμούς.

Παρά τους κινδύνους με τους οποίους ήρθαν αντιμέτωποι δεν τραυματίστηκαν ούτε και οι υπάλληλοι των φυλακών που έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη.

Αφού εκδήλωσαν την καταστροφική τους μανία σπάζοντας αντικείμενα οι κρατούμενοι αποσύρθηκαν τελικά στα κελιά τους υπακούοντας στις εντολές των υπαλλήλων των φυλακών τόσο γρήγορα και απροσδόκητα όσο εντελώς αιφνίδια προκάλεσαν το επεισόδιο, όμως ήδη το κακό είχε γίνει.

Επισημαίνεται ότι στις φυλακές Βόλου κρατούνται περί τους 109 κρατούμενους, όταν οι θέσεις είναι συνολικά 54.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου