ΤΟΠΙΚΑ

Θα ερευνηθεί τυχόν πειθαρχικό παράπτωμα

θα-ερευνηθεί-τυχόν-πειθαρχικό-παράπτ-395822

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου έρχεται σήμερα προς συζήτηση η μπίζνα -που αποκάλυψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του- με φόντο αντεμβολιαστές, η οποία στήθηκε μέσω ιστοσελίδας στα social media για να κατευθύνει πολίτες σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο στον Βόλο, με στόχο ομαδικές αγωγές κατά μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, με στόχο να διερευνηθεί αν υπάρχουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, σύμφωνα με τον κώδικα των δικηγόρων. Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα συζητήσει αν υπάρχει ζήτημα παραπλανητικής διαφήμισης ή αθέμιτων τρόπων προσέλκυσης εντολέων – πελατών.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων έχει αποφανθεί για τον χειρισμό υποθέσεων από δικηγόρους που αφορούν στην εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Εχει αποφασίσει ότι γενικεύσεις, αφορισμοί, συνωμοσιολογίες άκριτες στοχεύσεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών και ακραίες θέσεις, τη βρίσκουν αντίθετη, από όποιους και αν εκφράζονται.

«Όσον αφορά στον χειρισμό δικαστικών και εξώδικων υποθέσεων, που ανατίθενται σε δικηγόρους, με αφορμή την εφαρμογή των ισχυόντων εκάστοτε υγειονομικών μέτρων, ο δικηγόρος οφείλει να εκτελεί το καθήκον του εντός των ορίων της δοθείσης εντολής και των προβλέψεων των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων και του κώδικα δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος», αναφέρεται στην απόφασή της.

Ακόμη, έχει αποφανθεί ότι συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη από τον Κώδικα Δικηγόρων διαδικασία.

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κατέβηκε από την ιστοσελίδα «Θεσσαλική Ενωση Πολιτών» η ανάρτηση που ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο (αναγράφει και την επωνυμία του) αναλαμβάνει να υποβάλει αφενός ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε «υγειονομικούς καθώς και σε όσους πλήττονται», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατέβηκε ακόμη μία ανάρτηση της ιστοσελίδας, η οποία ενημέρωνε ότι παρέχεται σε κάθε γονέα που επιθυμεί να την υπογράψει συγκεκριμένη δήλωση με την οποία «επιφυλάσσεται στην υπ. Παιδείας και στον διευθυντή του σχολείου, δεν δίνει τη συγκατάθεσή του και αρνείται κατηγορηματικά τη διενέργεια κάθε διαγνωστικής ιατρικής πράξης (self ή rapid test για covid 19) στο παιδί του». Ομοίως του δίνεται η δυνατότητα να δηλώσει ότι «αρνείται κατηγορηματικά τη διενέργεια εμβολιασμού για covid 19 στο παιδί του, από οποιονδήποτε φορέα ή ακόμη και την παρακίνησή του ή προτροπή του προς κάτι τέτοιο».

Επισημαίνεται ότι με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, έθεσε τη Δικαιοσύνη σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η πολύπλευρη, πολύμηνη και κοπιώδης προσπάθεια πολιτείας και πολιτών για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη, μάλιστα, διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνώνται για βαριά εγκλήματα που σχετίζονται με την απώλεια της ζωής πολιτών και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου