ΤΟΠΙΚΑ

  Αρπαξε 800 € από Βολιώτη με ένα κλικ  

αρπαξε-800-e-από-βολιώτη-με-ένα-κλικ-395723

Σε τράπεζα της Λιθουανίας κατέληξαν τα χρήματα, που είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 64χρονος Βολιώτης, όταν πείστηκε και απάντησε δίνοντας τους κωδικούς του σε email, που φαινόταν να του αποστέλλεται από γνωστή τράπεζα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αναζήτησε τα ίχνη τού απατεώνα και τον εντόπισε στον Ηνωμένο Βασίλειο, εξιχνιάζοντας την υπόθεση.

Πρόκειται για 31χρονο από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος έχει εξαπατήσει άλλους τρεις πολίτες στην Ελλάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποσπώντας συνολικά 6.500 ευρώ.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης συνιστά μεγάλη επιτυχία για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι απάτες με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» δύσκολα εξιχνιάζονται, αφού συνήθως πίσω από αυτές κρύβονται επιτήδειοι που δρουν από το εξωτερικό μακριά από τον τόπο τέλεσης των αδικημάτων, με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η περιπέτεια του 64χρονου ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτέμβρη, όταν έλαβε ειδοποίηση δήθεν από Τράπεζα ότι απενεργοποιήθηκαν προσωρινά οι κάρτες του. Το μήνυμα παρέπεμπε σε μία σειρά από ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο παθών για να τις θέσει ξανά σε λειτουργία και όταν τελικά ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ενημερώθηκε έκπληκτος ότι από τους λογαριασμούς του είχαν κάνει φτερά 800 ευρώ.

Ο πολίτης απευθύνθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κατήγγειλε το περιστατικό. Αστυνομικοί άρχισαν τις έρευνες, έφθασαν στα ίχνη του δράστη και προχώρησαν και στην ταυτοποίησή του.

Με συντονισμένες, επίμονες και στοχευμένες ενέργειες ενημερώθηκαν για τον τραπεζικό λογαριασμό που είχαν μεταφερθεί τα χρήματα του 64χρονου και στη συνέχεια ενημερώθηκαν και για τα στοιχεία του κατόχου του.

Συνεχίζοντας την προανάκριση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνίασε άλλες τρεις απάτες που έστησε ο επιτήδειος σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο δράστης κατάφερνε να αρπάζει διάφορα χρηματικά ποσά, αποσπώντας προσωπικά στοιχεία χρηστών του διαδικτύων, όπως όνομα χρήστη (username), κωδικό πρόσβασης (password) e-banking & στοιχεία χρεωστικής κάρτας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά χρημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου