ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση πίτμπουλ σε 62χρονη

επίθεση-πίτμπουλ-σε-62χρονη-395698

Αλληλομηνύσεις για δεύτερο επεισόδιο στη Νέα Ιωνία, συλλήψεις και διοικητικό πρόστιμο 600 ευρώ για μη ηλεκτρονική καταγραφή σκύλου

Τον Χάρο με τα μάτια της είδε 62χρονη στη Νέα Ιωνία, όταν την περασμένη Πέμπτη έβγαλε τον σκύλο της βόλτα. Μεγαλόσωμος σκύλος, ημίαιμο πίτμπουλ, επιτέθηκε στο κατοικίδιό της και στην προσπάθειά της να το υπερασπιστεί όρμησε και στην ίδια, τη δάγκωνε και δεν την άφηνε. Προχθές στη Νέα Ιωνία σημειώθηκε και δεύτερο επεισόδιο με επίθεση σκύλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με την 62χρονη, η οποία περιέγραψε πώς σημειώθηκε το περιστατικό. Σοκαρισμένη ακόμη, λέει πως αν η σπασμένη αλυσίδα του σκύλου που της επιτέθηκε δεν πιανόταν από περίφραξη αυλής, δεν ξέρει αν θα ζούσε σήμερα. Εκανε 18 ράμματα στο κεφάλι της. Όλα συνέβησαν γύρω στις 14:30. Σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι της το πίτμπουλ που δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη γειτονιά της, επιτέθηκε στο σκυλάκι της δαγκώνοντάς το στο αφτί.

«Ενστικτωδώς σκέπασα με το σώμα μου τον κατοικίδιό μου για να το προστατέψω. Το πίτμπουλ όρμησε τότε επάνω μου και με δάγκωνε στο κεφάλι», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο σημείο έτρεξαν για βοήθεια κάτοικοι της περιοχής. «Ένας χτύπησε το ζώο για να αναγκάσει να φύγει, του πέταξε νερό. Δεν με άφηνε από τα δόντια του. Ούρλιαζα, φώναζα, μαζεύτηκε όλη η γειτονιά», λέει η ίδια.

Τελικά, η αλυσίδα που είχε στον λαιμό του το μεγαλόσωμο ζώο πιάστηκε από σύρμα. «Ημουν πραγματικά πολύ τυχερή», σημειώνει η 62χρονη η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει και όπως λέει περνάει δύσκολα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου, ο οποίος περισυνέλλεξε το ζώο.

Δεν επρόκειτο για σκύλο της γειτονιάς. Η 62χρονη λέει ότι δεν το είχε ξαναδεί, όμως σημειώνει, ότι η αλυσίδα που είχε στον λαιμό του μαρτυρούσε ότι είναι δεσποζόμενος και από κάπου είχε φύγει.

Το δεύτερο περιστατικό

Ελαφρές σωματικές βλάβες υπέστησαν προχθές το βράδυ 73χρονος Βολιώτης και ο 38χρονος γιος του, όταν πέρασαν έξω από το σπίτι 44χρονης στη Νέα Ιωνία.

Ο σκύλος της γυναίκας για κάποιο λόγο κατάφερε να βγει από την οικία και σε ανύποπτη χρονική στιγμή τους επιτέθηκε, όπως και στο σκυλάκι τους που είχαν μαζί τους.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προχώρησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του ζώου και της επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 600 ευρώ για παράλειψη αντιλυσσικού εμβολίου και μη ηλεκτρονικής καταγραφής του σκύλου της.

Επίσης, συνέλαβε και τους παθόντες μετά από μήνυση της 44χρονης για εξύβριση και ψευδή καταμήνυση.

Η γυναίκα λέει ότι το κατοικίδιό της έφυγε από το σπίτι, όταν το παιδί της άφησε από λάθος την πόρτα ανοιχτή.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη τόσο η 44χρονη όσο και οι δύο άνδρες. Η αστυνομική προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία της υπόθεσης και να επισυναφθούν στον φάκελο μεταξύ άλλων και τα πιστοποιητικά τραυματισμού των δύο ανδρών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου