ΤΟΠΙΚΑ

Κλυδωνισμοί στον συνδυασμό Μιτζικού

κλυδωνισμοί-στον-συνδυασμό-μιτζικού-395564

Κλυδωνισμοί στον δημοτικό συνδυασμό του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού. Αποχώρησε με καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προμυρίου Σπύρος Βαλούκος. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η αποχώρησή του αφορά στον συνδυασμό και ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Προμυρίου, διότι όπως αναφέρει «τιμώ και υπερασπίζομαι τη στήριξη του κόσμου η οποία μετά την παραίτηση είναι ακόμη πιο έντονη και μεγαλύτερη».

Ο κ. Βαλούκος έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Νοτίου Πηλίου. Είναι ο τρίτος που αποχωρεί. Νωρίτερα είχαν παραιτηθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Καλόγηρος και ο αντιδήμαρχος Μανόλης Γιαμαρέλος.

Ο κ. Βαλούκος «χρεώνει» στον δήμαρχο αλαζονική συμπεριφορά και τον κατηγορεί ότι αντιμετωπίζει τους αιρετούς των τοπικών κοινοτήτων ως «γλάστρες». Η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ίδιο ήταν η επίσκεψη του δημάρχου στο Προμύρι, εν αγνοία του, καθώς και η άρνηση συνεργασίας για να επιλυθούν θέματα της περιοχής.

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από τον δημοτικό συνδυασμό

ο Σπύρος Βαλούκος, εκλεγμένος πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Προμυρίου, αναφέρει:

« Την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε τηλεφωνικά στον κ. Μιχάλη Μιτζικό, η αποχώρησή μου από το συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής.
Αφορμή στάθηκε η επικοινωνία μας σχετικά με την επίσκεψη του στην Κοινότητα Προμυρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σηπιάδος κ. Μαμμά χωρίς να με ενημερώσουν. Κάτι το οποίο συμβαίνει επανειλημμένα τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο και για το οποίο έχω εκφράσει στο ίδιο ξανά τη δυσαρέσκειά μου. Η υποβολή της παραίτησης ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του κ. Μιτζικού ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους προέδρους για την επίσκεψη του στις κοινότητες τους.
Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η παραίτηση μου είναι από μέλος τους Συνδυασμού και όχι από τα καθήκοντά μου. Εξακολουθώ ως πρόεδρος του Συμβουλίου.
Αν και αυτό ήταν η αφορμή η αιτία είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει καταστρατηγήσει ότι προεκλογικά είχε / είχαμε στηρίξει. Με πρώτο και βασικότερο τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Ο δήμος αυτή τη στιγμή αντί να λειτουργεί ως πυραμίδα αμφίδρομα, ελέγχεται μόνο από 4-5 αντιδημάρχους και τα έργα που παρουσιάζονται είναι κυρίως ψηφοθηρικά. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο ή εάν υπάρχει γίνεται εκ των υστέρων ώστε οι εκλεγμένοι τοπικοί Σύμβουλοι να μην έχουν το χρόνο να αντιδράσουν και να συνεισφέρουν».

Η προαναγγελία μέσω social media

Επίσης ο κ. Βαλούκος μαζί με τη δήλωση παραίτησής του παραθέτει και δημοσίευση που έκανε νωρίτερα ο ίδιος στα social media προαναγγέλλοντας την παραίτησή του.

Στην ανάρτηση έγραφε: «Πώς να αντιδράσεις όταν είσαι εκλεγμένος, προσπαθείς να προσφέρεις ανιδιοτελώς και παράλληλα δέχεσαι τον ακατανόητο πόλεμο, όχι από την “αντιπολίτευση” αλλά από τη “δική σου ομάδα”;

Νοείται να κάνει περιοδεία ο δήμαρχος στην κοινότητα στην οποία είσαι εκλεγμένος Πρόεδρος με επικεφαλής τον ίδιο και να μην ενημερώνει; Νοείται να γίνεται οποιαδήποτε εργασία στην κοινότητα έπειτα από πρόταση του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος να μην ενημερώνεται από τον Αντιδήμαρχο της κοινότητας; Εργασίες για τις οποίες βάση Νόμου θα έπρεπε την επίβλεψη τους να έχει ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο.

Ακατανόητη, αδιανόητη και επιβλαβής η στάση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου ΔΕ Σηπιάδος.

Παραμονή εκλογών θα “δινόταν” δύναμη στα Τοπικά Συμβούλια. Μια δύναμη που θα έπρεπε να υπάρχει με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παρεμβάσεις όπως πάντα ορίζει ο Νόμος.

Αντιθέτως, προτίμησαν τη στρατηγική της εξαφάνισης πολλών εκλεγμένων στα Τοπικά Συμβούλια, οι οποίοι τόλμησαν να επέμβουν στα δικά τους ψηφοθηρικά σχέδια και θέλησαν να έχουν λόγο για την Κοινότητα τους αντί να παραμείνουν άβουλες γλάστρες “για το καλό τους” .

Γιατί είναι κακό να διαφωνείς και ακόμη χειρότερα να το εκφράζεις.

Γιατί όταν αποκτάς άποψη, αποκτάς και κοινό. Και για τον κ. αντιδήμαρχο Κοινό=ψήφος.

Στην ερώτηση μου λοιπόν προς το κ. δήμαρχο γιατί δεν επικοινώνησε μαζί μου κατά την επίσκεψη στην κοινότητα του με τον αντιδήμαρχο Σηπιάδος, η απάντηση που έλαβα είναι πως δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους Προέδρους. Ίδια ακριβώς συζήτηση μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί ακόμη δύο φορές παλιότερα.

Επομένως κι εφόσον ως πρόεδρος εκλεγμένος με το συνδυασμό του Δημάρχου, δεν λαμβάνω τον ελάχιστο σεβασμό όπως αυτό ερμηνεύεται, δεν δύναται να συνεχίσω ως μέλος του συνδυασμού.

Συνεχίζω ως πρόεδρος της Κοινότητας και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία συμπεριλαμβανομένων της αντιπολίτευσης, θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Κοινότητα.

Αν και ελάχιστοι πλέον στο συνδυασμό οι οποίοι δεν προσφέρουν ψηφοθηρικά αλλά ανιδιοτελώς, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων και να συμπληρώσω πως θα είμαι συνεργάτης τους όπως έως τώρα καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Εξαιρετική συνεργασία υπήρξε και θα υπάρξει και με τους αντιδημάρχους Γιάννη Ευαγγελάκη, Δημήτρη Παρισιάδη, Ραματά Δημήτρη, Γιάννη Φιλίππου, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Διανέλο και τέλος τους δικαίως αποχωρήσαντες πριν λίγους μήνες, Μανώλη Γιαμαρέλο (πρώην αντιδήμαρχο Τρικερίου) και Γιάννη Καλόγηρο (πρώην πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου).

Ο πρόεδρος ΤΚ Προμυρίου Βαλούκος Σπύρος».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου